Nabeschouwing OH Leuven - Cercle Brugge (1-1) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zondag 18 augustus 2024 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt OH Leuven het zondag 18 augustus 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Cercle Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Cercle Brugge (1-1)

De Jupiler Pro League 2024/2025 wedstrijd tussen OH Leuven en Cercle Brugge geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Kévin Denkey, waarmee Cercle Brugge met 0-1 de leiding nam. OH Leuven kwam na 37 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Youssef Maziz, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 61e minuut moest OH Leuven verder met een man minder nadat Óscar Gil een rode kaart had gekregen. Het lukte Cercle Brugge in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE OH Leuven - Cercle Brugge 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Cercle Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Kévin Denkey met assist van Bruninho Cercle Brugge 0-1
22' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Siebe Schrijvers OH Leuven
34' Wissel Cercle Brugge Wissel Jonas Lietaert voor Thibo Somers Cercle Brugge
37' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Youssef Maziz met assist van Konan N’Dri OH Leuven 1-1
54' Wissel OH Leuven Wissel Mickaël Biron voor Mathieu Maertens OH Leuven
54' Wissel OH Leuven Wissel Jón Dagur Thorsteinsson voor Siebe Schrijvers OH Leuven
61' Rode kaart OH Leuven Rode kaart voor Óscar Gil OH Leuven
64' Wissel Cercle Brugge Wissel Paris Josua Brunner voor Bruninho Cercle Brugge
64' Wissel Cercle Brugge Wissel Alan Minda voor Kazeem Olaigbe Cercle Brugge
64' Wissel OH Leuven Wissel Federico Ricca voor Youssef Maziz OH Leuven
73' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Birger Verstraete OH Leuven
74' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Takahiro Akimoto OH Leuven
78' Wissel OH Leuven Wissel Chukwubuikem Ikwuemesi voor Mickaël Biron OH Leuven
78' Wissel OH Leuven Wissel Thibault Vlietinck voor Konan N’Dri OH Leuven
84' Wissel Cercle Brugge Wissel Erick voor Nazinho Cercle Brugge
84' Wissel Cercle Brugge Wissel Gary Magnée voor Lawrence Agyekum Cercle Brugge
88' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Senna Miangue Cercle Brugge
90' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Abdoul Kader Ouattara Cercle Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Cercle Brugge
Opstellingen OH Leuven - Cercle Brugge
De opstellingen van OH Leuven en Cercle Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Cercle Brugge zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing OH Leuven - Cercle Brugge

OH Leuven en Cercle Brugge treffen elkaar in de 4e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen OH Leuven en Cercle Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 16 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cercle Brugge. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Cercle Brugge favoriet. 7 keer wist de ploeg van OH Leuven te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor OH Leuven. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst OH Leuven 5
Winst Cercle Brugge 7
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel OH Leuven op een 8e positie staat, terwijl we Cercle Brugge terugvinden op de 11e plaats.