Nabeschouwing OH Leuven - Genk (3-1) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zaterdag 3 augustus 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt OH Leuven het zaterdag 3 augustus 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Genk (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Genk is onder leiding van scheidsrechter Wesli De Cremer geëindigd in een 3-1 overwinning voor OH Leuven. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Youssef Maziz, waarmee OH Leuven met 1-0 de leiding nam. OH Leuven vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Thibault Vlietinck op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut wist Genk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Tolu Arokodare.

Na 84 minuten werd de voorsprong voor OH Leuven vergroot nadat Jón Dagur Thorsteinsson de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor OH Leuven.

LIVE OH Leuven - Genk 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Youssef Maziz met assist van Mathieu Maertens OH Leuven 1-0
21' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Takahiro Akimoto OH Leuven
35' Gele kaart Genk Gele kaart voor Ibrahima Sory Bangoura Genk
35' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Thibault Vlietinck met assist van Ewoud Pletinckx OH Leuven 2-0
47' Gele kaart Genk Gele kaart voor Alieu Fadera Genk
46' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Ibrahima Sory Bangoura Genk
46' VAR: Afgekeurd doelpunt Konan N’Dri Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Konan N’Dri OH Leuven
46' Wissel Genk Wissel Yira Sor voor Konstantinos Karetsas Genk
55' VAR: Afgekeurd doelpunt Konan N’Dri Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Konan N’Dri Genk
59' Wissel OH Leuven Wissel Ezechiel Banzuzi voor Youssef Maziz OH Leuven
61' Doelpunt Genk Doelpunt Tolu Arokodare met assist van Yira Sor Genk 2-1
68' Wissel OH Leuven Wissel Jón Dagur Thorsteinsson voor Thibault Vlietinck OH Leuven
69' Wissel OH Leuven Wissel Chukwubuikem Ikwuemesi voor Mathieu Maertens OH Leuven
70' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Ezechiel Banzuzi OH Leuven
75' Wissel OH Leuven Wissel William Balikwisha voor Birger Verstraete OH Leuven
76' Wissel OH Leuven Wissel Manuel Osifo voor Hamza Mendyl OH Leuven
83' Wissel Genk Wissel Hyeon-gyu Oh voor Joris Kayembe Genk
84' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Jón Dagur Thorsteinsson met assist van Manuel Osifo OH Leuven 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Genk
Opstellingen OH Leuven - Genk
De opstellingen van OH Leuven en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Genk zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing OH Leuven - Genk

OH Leuven en Genk treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wesli De Cremer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen OH Leuven en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 31 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor OH Leuven. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 10 keer wist de ploeg van OH Leuven te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor OH Leuven. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst OH Leuven 2
Winst Genk 10
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel OH Leuven op een 7e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 9e plaats.