Nabeschouwing Westerlo - OH Leuven (1-1) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zaterdag 24 augustus 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt Westerlo het zaterdag 24 augustus 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - OH Leuven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - OH Leuven (1-1)

De Jupiler Pro League 2024/2025 wedstrijd tussen Westerlo en OH Leuven geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Adedire Awokoya Mebude, waarmee Westerlo met 1-0 de leiding nam. OH Leuven kwam na 19 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van William Balikwisha, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Westerlo - OH Leuven 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - OH Leuven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Westerlo Doelpunt Adedire Awokoya Mebude met assist van Lucas Stassin Westerlo 1-0
19' Doelpunt OH Leuven Doelpunt William Balikwisha met assist van Ezechiel Banzuzi OH Leuven 1-1
47' Wissel OH Leuven Wissel Takuma Ominami voor Ewoud Pletinckx OH Leuven
48' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Youssef Maziz OH Leuven
52' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Tuur Rommens Westerlo
58' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Allahyar Sayyadmanesh Westerlo
63' Wissel Westerlo Wissel Griffin Yow  voor Allahyar Sayyadmanesh Westerlo
66' Wissel OH Leuven Wissel Siebe Schrijvers voor Mathieu Maertens OH Leuven
67' Wissel OH Leuven Wissel Chukwubuikem Ikwuemesi voor William Balikwisha OH Leuven
79' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Birger Verstraete OH Leuven
80' Wissel Westerlo Wissel Matija Frigan voor Josimar Alcócer Westerlo
85' Wissel OH Leuven Wissel Thibault Vlietinck voor Youssef Maziz OH Leuven
85' Wissel OH Leuven Wissel Hamza Mendyl voor Óscar Gil OH Leuven
90' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Arthur Piedfort Westerlo
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - OH Leuven
Opstellingen Westerlo - OH Leuven
De opstellingen van Westerlo en OH Leuven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en OH Leuven zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.
Coach Timmy Simons
Formatie 4-2-2-2
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing Westerlo - OH Leuven

Westerlo en OH Leuven treffen elkaar in de 5e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jan Boterberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Westerlo en OH Leuven in de Jupiler Pro League vond plaats op 25 mei 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Westerlo. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is OH Leuven favoriet. 5 keer wist de ploeg van Westerlo te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Westerlo. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Westerlo 3
Winst OH Leuven 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Westerlo op een 2e positie staat, terwijl we OH Leuven terugvinden op de 8e plaats.