Nabeschouwing DOVO - Scheveningen (2-1) (na verlenging) || KNVB Beker 2024/2025

Dinsdag 3 september 2024 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2024/2025 neemt DOVO het dinsdag 3 september 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Scheveningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Panhuis in Veenendaal.

Via de DOVO - Scheveningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing DOVO - Scheveningen (2-1) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen DOVO en Scheveningen is onder leiding van scheidsrechter Preston Henshuijs geëindigd in een 2-1 overwinning voor DOVO. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het DOVO dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Nick Hak, waarmee DOVO met 1-0 de leiding nam. In de 65e minuut was het Scheveningen dat via Jorrit Fiegen dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Preston Henshuijs. In de 65e minuut kreeg Aimane El Karicha van DOVO voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en DOVO de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 70e minuut scoorde DOVO via Sil Buikema, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte Emre Ates de voorsprong door in de 72e minuut de 2-0 te scoren voor DOVO. Na 79 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat Nick Hak zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 104e minuut bracht DOVO de spanning terug in de wedstrijd nadat Max den Boer de aansluitingstreffer maakte: 2-1. In de 123e minuut werd opnieuw een rode kaart getrokken. Dit keer moest Georni Elvilia van Scheveningen vroegtijdig het veld verlaten.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Preston Henshuijs af en was het DOVO die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-1 overwinning.

LIVE DOVO - Scheveningen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd DOVO - Scheveningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Doelpunt DOVO Doelpunt Nick Hak DOVO 1-0
65' Doelpunt Scheveningen Doelpunt Jorrit Fiegen Scheveningen
65' Tweede gele kaart DOVO Tweede gele kaart voor Aimane El Karicha Lorenzo van Kleef DOVO
70' Doelpunt DOVO Doelpunt Sil Buikema DOVO
72' Doelpunt DOVO Doelpunt Emre Ates DOVO 2-0
75' Wissel DOVO Wissel Lars Vermeulen voor Mohammed Bendadi DOVO
76' Wissel Scheveningen Wissel Jomairo Kogeldans voor Huseyin Dogan Scheveningen
78' Gele kaart DOVO Gele kaart voor Nick Hak DOVO
79' Tweede gele kaart DOVO Tweede gele kaart voor Nick Hak DOVO
83' Wissel DOVO Wissel Jens van Doorn voor Jorrit Fiegen DOVO
91' Wissel DOVO Wissel Joost Screever voor Matthijs van Nispen DOVO
91' Wissel DOVO Wissel Ifra Sow voor Lars Huber DOVO
95' Wissel Scheveningen Wissel Kevin Owusu Amoh voor Mees Konijn Scheveningen
104' Doelpunt DOVO Doelpunt Max den Boer DOVO 2-1
104' Gele kaart Scheveningen Gele kaart voor Georni Elvilia Scheveningen
112' Wissel Scheveningen Wissel Santiamo van der Graaff voor Barry Rog Scheveningen
115' Wissel DOVO Wissel Lulinho Martins voor Guido van Dijk DOVO
123' Rode kaart Scheveningen Rode kaart voor Georni Elvilia Scheveningen
Video hoogtepunten en samenvatting DOVO - Scheveningen
Opstellingen DOVO - Scheveningen

Voorbeschouwing DOVO - Scheveningen

DOVO en Scheveningen spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Preston Henshuijs en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat DOVO en Scheveningen elkaar treffen in de KNVB Beker.