Nabeschouwing Espanyol - Mallorca (2-1) || Primera División 2024/2025

Zaterdag 5 oktober 2024 - 14:00 uur

In de Primera División 2024/2025 neemt Espanyol het zaterdag 5 oktober 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Mallorca. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Mallorca live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Mallorca (2-1)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Mallorca is onder leiding van scheidsrechter Francisco José Hernández Maeso geëindigd in een 2-1 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Marash Kumbulla, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. Espanyol vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jofre Carreras op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 68e minuut wist Mallorca de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Antonio Raíllo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Mallorca kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Francisco José Hernández Maeso, waardoor Espanyol dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Espanyol - Mallorca 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Mallorca teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Espanyol Doelpunt Marash Kumbulla met assist van Jofre Carreras Espanyol 1-0
23' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Arrasate Mallorca
47' Doelpunt Espanyol Doelpunt Jofre Carreras met assist van Irvin Cardona Espanyol 2-0
55' Wissel Espanyol Wissel Pere Milla voor Irvin Cardona Espanyol
58' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Johan Mojica Mallorca
60' Wissel Mallorca Wissel Abdón Prats voor Sergi Darder Mallorca
61' Wissel Mallorca Wissel Chiquinho voor Dani Rodríguez Mallorca
61' Wissel Mallorca Wissel Valery Fernández voor Johan Mojica Mallorca
61' Wissel Mallorca Wissel Toni Lato voor Robert Navarro Mallorca
62' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Samuel Costa Mallorca
65' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Chiquinho Mallorca
66' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Pere Milla Espanyol
68' Doelpunt Mallorca Doelpunt Antonio Raíllo met assist van Cyle Larin Mallorca 2-1
75' Wissel Espanyol Wissel Walid Cheddira voor Pol Lozano Espanyol
78' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Omar Mascarell Mallorca
80' Wissel Mallorca Wissel Manu Morlanes voor Omar Mascarell Mallorca
83' Wissel Espanyol Wissel Fernando Calero voor Alejo Véliz Espanyol
84' Wissel Espanyol Wissel Antoniu Roca voor Jofre Carreras Espanyol
90' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Abdón Prats Mallorca
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Mallorca
Opstellingen Espanyol - Mallorca
De opstellingen van Espanyol en Mallorca zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mallorca zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Mallorca

Espanyol en Mallorca treffen elkaar in de 9e speelronde van de Primera División van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francisco José Hernández Maeso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Mallorca in de Primera División vond plaats op 25 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Espanyol. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Espanyol favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Mallorca slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Espanyol 9
Winst Mallorca 7
Gelijkspel 5
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 17e positie staat, terwijl we Mallorca terugvinden op de 6e plaats.