Nabeschouwing Birmingham City - Wigan Athletic (2-1) || League One 2024/2025

Zaterdag 31 augustus 2024 - 16:00 uur

In de League One 2024/2025 neemt Birmingham City het zaterdag 31 augustus 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Wigan Athletic (2-1)

Het League One duel tussen Birmingham City en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Sunny Sukhvir Gill geëindigd in een 2-1 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Alfie May, waarmee Birmingham City met 1-0 de leiding nam. Wigan Athletic kwam in de 66e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Thelo Aasgaard, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 91e minuut zette Scott Wright zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Birmingham City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sunny Sukhvir Gill, waardoor Birmingham City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Birmingham City - Wigan Athletic 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Birmingham City Doelpunt Alfie May met assist van Willum Thór Willumsson Birmingham City 1-0
46' Wissel Wigan Athletic Wissel Steven Sessegnon voor James Carragher Wigan Athletic
51' Wissel Birmingham City Wissel Alfons Sampsted voor Ethan Laird Birmingham City
52' Wissel Birmingham City Wissel Scott Wright voor Luke Harris Birmingham City
60' Wissel Wigan Athletic Wissel Dale Taylor voor Joe Hugill Wigan Athletic
61' Wissel Birmingham City Wissel Marc Leonard voor Taylor Gardner-Hickman Birmingham City
61' Wissel Wigan Athletic Wissel Jensen Weir voor Babajide Adeeko Wigan Athletic
66' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt Thelo Aasgaard met assist van Matt Smith Wigan Athletic 1-1
69' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor Sam Tickle Wigan Athletic
70' Wissel Wigan Athletic Wissel Scott Smith voor Matt Smith Wigan Athletic
70' Wissel Wigan Athletic Wissel Callum McManaman voor Dion Rankine Wigan Athletic
70' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor Shaun Maloney Wigan Athletic
74' Wissel Birmingham City Wissel Lyndon Dykes voor Alfie May Birmingham City
74' Wissel Birmingham City Wissel Ayumu Yokoyama voor Emil Hansson Birmingham City
82' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor Jason Kerr Wigan Athletic
91' Doelpunt Birmingham City Doelpunt Scott Wright met assist van Christoph Klarer Birmingham City 2-1
93' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor Callum McManaman Wigan Athletic
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Wigan Athletic
Opstellingen Birmingham City - Wigan Athletic
De opstellingen van Birmingham City en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.