Nabeschouwing Clermont - Brest (1-3) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Clermont het zondag 23 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - Brest (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en Brest is onder leiding van scheidsrechter Jérémie Pignard geëindigd in een 1-3 overwinning voor Brest. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 14 minuten. R. Del Castillo maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Brest vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Brest vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Honorat op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut volgde een derde treffer van Brest, waarmee J. Le Douaron zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 88 minuten deed J. Allevinah iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Clermont werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Clermont echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Brest.

LIVE Clermont - Brest 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Penalty Brest Penalty R. Del Castillo Brest 0-1
24' Wissel Clermont Wissel E. Rashani voor M. Gonalons Clermont
36' Gele kaart Brest Gele kaart voor I. Slimani Brest
36' Gele kaart Clermont Gele kaart voor A. Seidu Clermont
40' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Y. Magnin Clermont
53' Doelpunt Brest Doelpunt F. Honorat met assist van R. Del Castillo Brest 0-2
60' Gele kaart Clermont Gele kaart voor M. Caufriez Clermont
61' Wissel Clermont Wissel G. Kyei voor Y. Magnin Clermont
61' Wissel Clermont Wissel J. Allevinah voor N. Borges Clermont
61' Wissel Brest Wissel J. Le Douaron voor I. Slimani Brest
67' Doelpunt Brest Doelpunt J. Le Douaron met assist van R. Del Castillo Brest 0-3
72' Wissel Brest Wissel H. Belkebla voor R. Del Castillo Brest
72' Wissel Brest Wissel H. Magnetti voor M. Pereira Lage Brest
73' Wissel Clermont Wissel Y. Massolin voor J. Gastien Clermont
74' Wissel Clermont Wissel J. Dossou voor K. Andric Clermont
81' Wissel Brest Wissel I. Cardona voor F. Honorat Brest
81' Wissel Brest Wissel K. Dembele voor P. Lees-Melou Brest
88' Doelpunt Clermont Doelpunt J. Allevinah met assist van Muhammed Cham Clermont 1-3
90' Gele kaart Clermont Gele kaart voor M. Wieteska Clermont
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - Brest
Opstellingen Clermont - Brest
De opstellingen van Clermont en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Brest zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.