Nabeschouwing Lens - Lorient (5-2) || Ligue 1 2022/2023

Woensdag 31 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lens het woensdag 31 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Bollaert-Delelis in Lens.

Via de Lens - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lens - Lorient (5-2)

Het Ligue 1 duel tussen Lens en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 5-2 overwinning voor Lens. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door F. Sotoca, waarmee Lens met 1-0 de leiding nam. Lens vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van W. Said op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 41e minuut wist Lorient de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Moffi.

Na 50 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Moffi de 2-2 maakte voor Lorient. Lens leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 57 minuten op voorsprong na een goal van S. Abdul Samed: 3-2. In de 77e minuut was het F. Sotoca van Lens wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Lens mocht L. Openda in de 86e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benoît Bastien bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Lens.

LIVE Lens - Lorient 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lens - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Lens Doelpunt F. Sotoca met assist van D. Costa Lens 1-0
28' Doelpunt Lens Doelpunt W. Said met assist van D. Costa Lens 2-0
41' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Moffi met assist van D. Ouattara Lorient 2-1
44' Wissel Lens Wissel L. Openda voor W. Said Lens
50' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Moffi met assist van D. Ouattara Lorient 2-2
57' Doelpunt Lens Doelpunt S. Abdul Samed met assist van J. Cabot Lens 3-2
58' Gele kaart Lorient Gele kaart voor D. Ouattara Lorient
59' Wissel Lorient Wissel D. Yongwa voor S. Diarra Lorient
60' Gele kaart Lorient Gele kaart voor L. Abergel Lorient
63' Gele kaart Lens Gele kaart voor J. Gradit Lens
64' Gele kaart Lorient Gele kaart voor T. Moffi Lorient
65' VAR: Afgekeurd doelpunt L. Openda Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel L. Openda Lens
72' Wissel Lorient Wissel J. Ponceau voor T. Le Bris Lorient
77' Doelpunt Lens Doelpunt F. Sotoca met assist van D. Machado Lens 4-2
78' Wissel Lens Wissel P. Frankowski voor J. Cabot Lens
79' Wissel Lens Wissel G. Kakuta voor D. Costa Lens
83' Wissel Lorient Wissel B. Innocent voor L. Abergel Lorient
84' Wissel Lorient Wissel I. Kone voor D. Ouattara Lorient
86' Doelpunt Lens Doelpunt L. Openda met assist van L. Poreba Lens 5-2
88' Wissel Lens Wissel M. Haidara voor D. Machado Lens
88' Wissel Lens Wissel C. Wooh voor L. Poreba Lens
Video hoogtepunten en samenvatting Lens - Lorient
Opstellingen Lens - Lorient
De opstellingen van Lens en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lens gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Lorient zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Franck Haise
Coach Régis Le Bris
Voorbeschouwing Lens - Lorient

Lens en Lorient treffen elkaar in de 5e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lens en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lorient. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Lorient favoriet. 7 keer wist de ploeg van Lens te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Lens. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lens 2
Winst Lorient 7
Gelijkspel 5
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lens op een 3e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 6e plaats.