Nabeschouwing Lille - Nice (1-2) || Ligue 1 2022/2023

Woensdag 31 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lille het woensdag 31 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve-d'Ascq.

Via de Lille - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Nice (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Lille en Nice is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Stinat geëindigd in een 1-2 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door J. Bamba, waarmee LOSC Lille met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van A. Delort in de 22e minuut zorgde er even later voor dat Nice weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 29e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het N. Pepe van Nice die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeremy Stinat, waardoor Nice dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lille - Nice 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt J. Bamba met assist van Y. Yazici LOSC Lille 1-0
22' Penalty Nice Penalty A. Delort Nice 1-1
26' Gele kaart Nice Gele kaart voor P. Rosario Nice
29' Penalty Nice Penalty N. Pepe Nice 1-2
68' Wissel LOSC Lille Wissel M. Bayo voor Y. Yazici LOSC Lille
73' Gele kaart Nice Gele kaart voor M. Bard Nice
80' Wissel LOSC Lille Wissel G. Gudmundsson voor Ismaily LOSC Lille
81' Gele kaart Nice Gele kaart voor Y. Atal Nice
85' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor J. Bamba LOSC Lille
87' Wissel Nice Wissel B. Brahimi voor A. Delort Nice
90' Wissel LOSC Lille Wissel A. Virginius voor E. Zhegrova LOSC Lille
91' Gele kaart Nice Gele kaart voor K. Thuram Nice
91' Wissel Nice Wissel A. Beka Beka voor K. Thuram Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Nice
Opstellingen Lille - Nice
De opstellingen van Lille en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nice zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Lucien Favre
Voorbeschouwing Lille - Nice

Lille en Nice treffen elkaar in de 5e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 14 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 10 keer wist de ploeg van Lille te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Lille. 16 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lille 8
Winst Nice 10
Gelijkspel 16
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 7e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 18e plaats.