Nabeschouwing Lorient - Clermont (5-0) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 19 mei 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Lorient het zondag 19 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Yves Allainmat - Le Moustoir in Lorient.

Via de Lorient - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lorient - Clermont (5-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lorient en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 5-0 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Laurent Abergel, waarmee Lorient met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 42e minuut voor dat Lorient via Muhamad Bamba op 2-0 kwam te staan. In de 54e minuut volgde een derde treffer van Lorient, waarmee Badredine Bouanani zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Lorient geen gas terug, waardoor in de 63e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Bamba Dieng. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Lorient. Deze werd gescoord door Bamba Dieng in de 91e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Clément Turpin bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Lorient.

LIVE Lorient - Clermont 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lorient - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Yohann Magnin Clermont
20' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Julien Laporte Lorient
20' Wissel Lorient Wissel Darlin Yongwa voor Benjamin Mendy  Lorient
38' Doelpunt Lorient Doelpunt Laurent Abergel met assist van Julien Ponceau Lorient 1-0
42' Penalty Lorient Penalty Muhamad Bamba Lorient 2-0
43' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Pascal Gastien Clermont
54' Doelpunt Lorient Doelpunt Badredine Bouanani met assist van Mohamed Bamba Lorient 3-0
56' Wissel Lorient Wissel Bamba Dieng voor Aiyegun Tosin Lorient
56' Wissel Lorient Wissel Gédéon Kalulu voor Panos Katseris Lorient
57' Wissel Lorient Wissel Imrân Louza voor Badredine Bouanani Lorient
59' Wissel Clermont Wissel Habib Keïta voor Johan Gastien Clermont
59' Wissel Clermont Wissel Florent Ogier  voor I. Fakili Clermont
63' Doelpunt Lorient Doelpunt Bamba Dieng Lorient 4-0
69' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Bamba Dieng Lorient
72' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Jim Allevinah Clermont
72' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Julien Ponceau Lorient
75' Wissel Clermont Wissel M. Bouchenna voor Jim Allevinah Clermont
78' Wissel Lorient Wissel Eli Kroupi voor Julien Ponceau Lorient
81' Wissel Clermont Wissel Komnen Andric voor Yohann Magnin Clermont
82' Wissel Clermont Wissel Jérémie Bela voor Alan Virginius Clermont
91' Doelpunt Lorient Doelpunt Bamba Dieng met assist van Mohamed Bamba Lorient 5-0
93' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Mory Diaw Clermont
Video hoogtepunten en samenvatting Lorient - Clermont
Opstellingen Lorient - Clermont
De opstellingen van Lorient en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lorient gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.