Nabeschouwing Lorient - Olympique Marseille (2-4) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Lorient het zondag 10 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympique Marseille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Yves Allainmat - Le Moustoir in Lorient.

Via de Lorient - Olympique Marseille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lorient - Olympique Marseille (2-4)

Het Ligue 1 duel tussen Lorient en Olympique Marseille is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 2-4 overwinning voor Olympique Marseille. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Olympique Marseille kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Chancel Mbemba. Olympique Marseille vergrootte in de 9e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pierre-Emerick Aubameyang op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 33e minuut volgde een derde treffer van Olympique Marseille, waarmee Leonardo Balerdi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 41 minuten deed Romain Faivre iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Lorient werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 42e minuut nadat Pierre-Emerick Aubameyang namens Olympique Marseille de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 52e minuut en kwam op naam te staan van Lorient speler Benjamin Mendy , die daarmee tekende voor de 2-4. Na 80 minuten werd Jonathan Clauss van Olympique Marseille met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor Olympique Marseille het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Wattellier en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Olympique Marseille.

LIVE Lorient - Olympique Marseille 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lorient - Olympique Marseille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt Chancel Mbemba met assist van Pierre-Emerick Aubameyang Olympique Marseille 0-1
9' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt Pierre-Emerick Aubameyang met assist van Chancel Mbemba Olympique Marseille 0-2
14' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Vincent Le Goff Lorient
16' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Benjamin Mendy  Lorient
21' Gele kaart Olympique Marseille Gele kaart voor Leonardo Balerdi Olympique Marseille
33' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt Leonardo Balerdi met assist van Jonathan Clauss Olympique Marseille 0-3
41' Doelpunt Lorient Doelpunt Romain Faivre Lorient 1-3
42' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt Pierre-Emerick Aubameyang met assist van Jordan Veretout Olympique Marseille 1-4
48' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Julien Laporte Lorient
46' Wissel Lorient Wissel Formose Mendy voor Vincent Le Goff Lorient
46' Wissel Lorient Wissel Isaak Touré voor Julien Laporte Lorient
52' Doelpunt Lorient Doelpunt Benjamin Mendy  Lorient 2-4
57' Gele kaart Olympique Marseille Gele kaart voor Renan Lodi Olympique Marseille
59' Gele kaart Olympique Marseille Gele kaart voor Samuel Gigot Olympique Marseille
62' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Bonke Innocent Lorient
66' Wissel Lorient Wissel Tosin Aiyegun voor Julien Ponceau Lorient
71' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Formose Mendy Lorient
72' Wissel Olympique Marseille Wissel Pape Gueye  voor Amine Harit Olympique Marseille
72' Wissel Olympique Marseille Wissel Ismaïla Sarr voor Pierre-Emerick Aubameyang Olympique Marseille
80' Wissel Lorient Wissel Darlin Yongwa voor Benjamin Mendy  Lorient
80' Rode kaart Olympique Marseille Rode kaart voor Jonathan Clauss Olympique Marseille
83' Wissel Olympique Marseille Wissel Bamo Meïté voor Azzedine Ounahi Olympique Marseille
83' Wissel Olympique Marseille Wissel Amir Murillo voor Vitinha Olympique Marseille
87' Wissel Lorient Wissel Eli Junior Kroupi voor Gédéon Kalulu Lorient
Video hoogtepunten en samenvatting Lorient - Olympique Marseille
Opstellingen Lorient - Olympique Marseille
De opstellingen van Lorient en Olympique Marseille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lorient gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Marseille zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lorient - Olympique Marseille

Lorient en Olympique Marseille treffen elkaar in de 15e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lorient en Olympique Marseille in de Ligue 1 vond plaats op 9 april 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Olympique Marseille favoriet. 15 keer wist de ploeg van Lorient te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Lorient. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lorient 6
Winst Olympique Marseille 15
Gelijkspel 7
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lorient op een 16e positie staat, terwijl we Olympique Marseille terugvinden op de 8e plaats.