Nabeschouwing Olympique Lyon - Auxerre (2-1) || Ligue 1 2022/2023

Woensdag 31 augustus 2022 - 19:00 uur



In de Ligue 1 2022/2023 neemt Olympique Lyon het woensdag 31 augustus 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Auxerre. De wedstrijd wordt gespeeld in Groupama Stadium in Decines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Auxerre live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Auxerre (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Auxerre is onder leiding van scheidsrechter Pierre Gaillouste geëindigd in een 2-1 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Tete, waarmee Olympique Lyonnais met 1-0 de leiding nam. Olympique Lyonnais vergrootte in de 72e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Toko Ekambi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut wist Auxerre de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Autret. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Auxerre kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pierre Gaillouste, waardoor Olympique Lyon dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Olympique Lyon - Auxerre
Goals
2
1
Balbezit
62%
38%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
21
6
Schoten op doel
7
2
Aanvallen
136
89
Gevaarlijke aanvallen
68
38
Passes
612
367
Overtredingen
13
13
Buitenspel
2
0
Corners
9
3
Wissels
4
5
LIVE Olympique Lyon - Auxerre 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Auxerre teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
29' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Tete met assist van K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais 1-0
57' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor K. Ruiz-Atil Auxerre
63' Wissel Auxerre Wissel G. Perrin voor K. Ruiz-Atil Auxerre
63' Wissel Auxerre Wissel H. Sakhi voor Y. MChangama Auxerre
63' Wissel Auxerre Wissel G. Hein voor L. Sinayoko Auxerre
68' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor Tete Olympique Lyonnais
68' Wissel Olympique Lyonnais Wissel C. Tolisso voor R. Faivre Olympique Lyonnais
72' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt K. Toko Ekambi met assist van R. Cherki Olympique Lyonnais 2-0
78' Wissel Auxerre Wissel M. Autret voor R. Raveloson Auxerre
78' Wissel Auxerre Wissel R. Dugimont voor N. Da Costa Auxerre
80' Doelpunt Auxerre Doelpunt M. Autret met assist van G. Perrin Auxerre 2-1
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Barcola voor K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Dembele voor A. Lacazette Olympique Lyonnais
92' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor G. Perrin Auxerre
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Auxerre
Opstellingen Olympique Lyon - Auxerre
De opstellingen van Olympique Lyon en Auxerre zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Auxerre zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Jean-Marc Furlan
Wissels Auxerre
# Speler Pos.
16 Donovan Léon K
24 Kenji Van Boto V
26 Paul Joly V
3 Quentin Bernard V
22 Hamza Sakhi M
29 Mathias Autret M
21 Rémy Dugimont A
10 Gaëtan Perrin A
7 Gauthier Hein A
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Auxerre

Olympique Lyon en Auxerre treffen elkaar in de 5e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pierre Gaillouste en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Auxerre in de Ligue 1 vond plaats op 7 april 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Auxerre slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Olympique Lyon 8
Winst Auxerre 2
Gelijkspel 4
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 4e positie staat, terwijl we Auxerre terugvinden op de 7e plaats.

Tags
Olympique Lyon - Auxerre Opstelling Olympique Lyon Opstelling Auxerre Live Olympique Lyon - Auxerre Live Olympique Lyon - Auxerre kijken Olympique Lyon - Auxerre kijken Live Olympique Lyon - Auxerre stream Olympique Lyon - Auxerre Fox Sports Nabeschouwing Olympique Lyon - Auxerre Uitslag Olympique Lyon - Auxerre Statistieken Olympique Lyon - Auxerre Ligue 1 2022/2023 Olympique Lyon - Auxerre wedden Olympique Lyon - Auxerre gokken Olympique Lyon - Auxerre Unibet