Nabeschouwing Olympique Lyon - Auxerre (2-2) || Ligue 1 2024/2025

Zondag 27 oktober 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2024/2025 neemt Olympique Lyon het zondag 27 oktober 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Auxerre. De wedstrijd wordt gespeeld in Groupama Stadium in Decines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Auxerre live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Auxerre (2-2)

De Ligue 1 2024/2025 wedstrijd tussen Olympique Lyon en Auxerre geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 50 minuten. G. Mikautadze maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Olympique Lyonnais vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Auxerre kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Sinaly Diomandé, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 62e minuut zette G. Mikautadze zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Olympique Lyonnais de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Hamed Junior Traorè de 2-2 maakte voor Auxerre.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Olympique Lyon - Auxerre 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Auxerre teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' M. Fofana Olympique Lyonnais
44' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor Sinaly Diomandé Auxerre
50' Penalty Olympique Lyonnais Penalty G. Mikautadze Olympique Lyonnais 1-0
52' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor Jubal Auxerre
46' Wissel Auxerre Wissel Rayan Raveloson voor Kévin Danois Auxerre
47' Doelpunt Auxerre Doelpunt Sinaly Diomandé met assist van Gaëtan Perrin Auxerre 1-1
62' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt G. Mikautadze met assist van Saïd Benrahma Olympique Lyonnais 2-1
67' Wissel Auxerre Wissel Thelonius Bair voor Gaëtan Perrin Auxerre
67' Wissel Auxerre Wissel Lassine Sinayoko voor Florian Ayé Auxerre
69' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Alexandre Lacazette voor Saïd Benrahma Olympique Lyonnais
72' Doelpunt Auxerre Doelpunt Hamed Junior Traorè met assist van Sinaly Diomandé Auxerre 2-2
77' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Wilfried Zaha voor Nemanja Matić Olympique Lyonnais
78' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Rayan Cherki voor G. Mikautadze Olympique Lyonnais
80' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor Donovan Léon Auxerre
84' Wissel Auxerre Wissel Ado Onaiwu voor Hamed Junior Traorè Auxerre
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Ainsley Maitland-Niles voor Saël Kumbedi Olympique Lyonnais
91' Wissel Auxerre Wissel Assane Dioussé voor Elisha Owusu Auxerre
93' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor Rayan Raveloson Auxerre
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Auxerre
Opstellingen Olympique Lyon - Auxerre
De opstellingen van Olympique Lyon en Auxerre zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Auxerre zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Auxerre

Olympique Lyon en Auxerre treffen elkaar in de 9e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Auxerre in de Ligue 1 vond plaats op 17 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Auxerre. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Auxerre slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 9
Winst Auxerre 3
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 7e positie staat, terwijl we Auxerre terugvinden op de 13e plaats.