Nabeschouwing PSG - Brest (3-1) || Ligue 1 2024/2025

Zaterdag 14 september 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2024/2025 neemt PSG het zaterdag 14 september 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Brest (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Brest is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 3-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 29 minuten. Romain Del Castillo maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Brest vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Paris Saint Germain kwam in de 42e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ousmane Dembélé, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette Fabián Ruiz zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Paris Saint Germain de leiding in de wedstrijd nam.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor Paris Saint Germain vergroot nadat Ousmane Dembélé de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor PSG.

LIVE PSG - Brest 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Lucas Beraldo Paris Saint Germain
28' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Nuno Mendes Paris Saint Germain
29' Penalty Brest Penalty Romain Del Castillo Brest 0-1
39' Gele kaart Brest Gele kaart voor Mahdi Camara Brest
42' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Ousmane Dembélé met assist van Marco Asensio Paris Saint Germain 1-1
49' Gele kaart Brest Gele kaart voor Ludovic Ajorque Brest
57' Wissel Brest Wissel Mathias Pereira Lage voor Abdallah Sima Brest
59' Gele kaart Brest Gele kaart voor Brendan Chardonnet Brest
63' Wissel Paris Saint Germain Wissel William Pacho voor Nuno Mendes Paris Saint Germain
63' Wissel Paris Saint Germain Wissel Désiré Doué voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
68' Wissel Brest Wissel Mama Baldé voor Ludovic Ajorque Brest
68' Wissel Brest Wissel Kamory Doumbia voor Romain Del Castillo Brest
71' Wissel Paris Saint Germain Wissel Randal Kolo Muani voor Marco Asensio Paris Saint Germain
73' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Fabián Ruiz met assist van Achraf Hakimi Paris Saint Germain 2-1
74' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Ousmane Dembélé Paris Saint Germain 3-1
80' Wissel Paris Saint Germain Wissel Senny Mayulu voor Joao Neves Paris Saint Germain
80' Wissel Brest Wissel Jonas Martin voor Mahdi Camara Brest
80' Wissel Brest Wissel Ibrahim Salah voor Edimilson Fernandes Brest
80' Wissel Paris Saint Germain Wissel Ibrahim Mbaye voor Ousmane Dembélé Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Brest
Opstellingen PSG - Brest
De opstellingen van PSG en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brest zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Luis Enrique Martínez García
Voorbeschouwing PSG - Brest

PSG en Brest treffen elkaar in de 4e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 28 januari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Brest slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 13
Winst Brest 0
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 2e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 12e plaats.