Nabeschouwing PSG - Montpellier (6-0) || Ligue 1 2024/2025

Vrijdag 23 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2024/2025 neemt PSG het vrijdag 23 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Montpellier. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Montpellier live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Montpellier (6-0)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Montpellier is onder leiding van scheidsrechter Marc Bollengier geëindigd in een 6-0 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Paris Saint Germain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Bradley Barcola. Paris Saint Germain vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Marco Asensio op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee Bradley Barcola zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Paris Saint Germain geen gas terug, waardoor in de 58e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Achraf Hakimi. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Paris Saint Germain. Deze werd gescoord door Warren Zaïre-Emery in de 60e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette. In de 83e minuut scoorde Gabriel Bares namens Paris Saint Germain. Scheidsrechter Marc Bollengier besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marc Bollengier en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van PSG, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE PSG - Montpellier 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Montpellier teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Bradley Barcola met assist van João Neves Paris Saint Germain 1-0
24' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Marco Asensio met assist van João Neves Paris Saint Germain 2-0
33' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor Falaye Sacko Montpellier
47' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor Joris Chotard Montpellier
50' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor Kiki Kouyaté Montpellier
53' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Bradley Barcola met assist van Ousmane Dembélé Paris Saint Germain 3-0
55' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Ousmane Dembélé Paris Saint Germain
57' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor Wahbi Khazri  Montpellier
58' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Achraf Hakimi met assist van Nuno Mendes Paris Saint Germain 4-0
60' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Warren Zaïre-Emery met assist van Ousmane Dembélé Paris Saint Germain 5-0
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Désiré Doué voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Lee Kang-In voor Ousmane Dembélé Paris Saint Germain
62' Wissel Paris Saint Germain Wissel Randal Kolo Muani voor Marco Asensio Paris Saint Germain
68' Wissel Montpellier Wissel Fabián Ruiz voor Arnaud Nordin Montpellier
68' Wissel Montpellier Wissel Mousa Tamari voor Jordan Ferri Montpellier
68' Wissel Montpellier Wissel Akor Adams voor Wahbi Khazri  Montpellier
78' Wissel Paris Saint Germain Wissel Ibrahim Mbaye voor Warren Zaïre-Emery Paris Saint Germain
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel Lee Kang-In voor Achraf Hakimi Paris Saint Germain 6-0
83' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Gabriel Bares met assist van Téji Savanier Paris Saint Germain
83' Wissel Montpellier Wissel Gabriel Bares voor Téji Savanier Montpellier
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Montpellier
Opstellingen PSG - Montpellier
De opstellingen van PSG en Montpellier zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Montpellier zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.