Nabeschouwing Reims - Clermont (2-4) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Reims het zondag 14 augustus 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Auguste-Delaune II in Reims.

Via de Reims - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reims - Clermont (2-4)

Het Ligue 1 duel tussen Reims en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Johan Hamel geëindigd in een 2-4 overwinning voor Clermont. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 23 minuten. K. Doumbia maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Reims vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 30e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Dit keer was het F. Balogun van Reims die achter de bal ging staan en raak schoot voor de 2-0. In de 47e minuut moest Reims verder met een man minder nadat E. Agbadou een rode kaart had gekregen.

K. Andric zette Clermont even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Johan Hamel toegekende penalty wist te benutten. Na 62 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat K. Andric de 2-2 maakte namens Clermont. Clermont kwam op voorsprong nadat Muhammed Cham de 2-3 wist te maken na 72 minuten. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 77e minuut was het Clermont dat via J. Bela de stand op 2-4 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Johan Hamel en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Clermont.

LIVE Reims - Clermont 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reims - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Reims Gele kaart voor F. Balogun Reims
17' Gele kaart Reims Gele kaart voor O. Garcia Reims
21' Gele kaart Clermont Gele kaart voor F. Ogier Clermont
23' Penalty Reims Penalty K. Doumbia Reims 1-0
29' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Y. Magnin Clermont
30' Penalty Reims Penalty F. Balogun Reims 2-0
35' Gele kaart Clermont Gele kaart voor J. Gastien Clermont
47' Rode kaart Reims Rode kaart voor E. Agbadou Reims
51' Gele kaart Reims Gele kaart voor M. van Bergen Reims
51' Penalty Clermont Penalty K. Andric Clermont 2-1
53' Wissel Reims Wissel D. Lopy voor K. Doumbia Reims
62' Doelpunt Clermont Doelpunt K. Andric met assist van F. Ogier Clermont 2-2
63' Wissel Reims Wissel M. Adeline voor F. Balogun Reims
64' Wissel Reims Wissel E. B. Toure voor M. Busi Reims
64' Wissel Clermont Wissel J. Bela voor E. Rashani Clermont
71' Gele kaart Reims Gele kaart voor A. Gravillon Reims
72' Doelpunt Clermont Doelpunt Muhammed Cham met assist van J. Gastien Clermont 2-3
75' Wissel Clermont Wissel S. Khaoui voor J. Allevinah Clermont
75' Wissel Clermont Wissel G. Kyei voor K. Andric Clermont
76' Wissel Reims Wissel J. Ito voor A. Matusiwa Reims
77' Doelpunt Clermont Doelpunt J. Bela met assist van S. Khaoui Clermont 2-4
89' Wissel Clermont Wissel J. Berthomier voor Muhammed Cham Clermont
89' Wissel Clermont Wissel B. Baiye voor J. Gastien Clermont
Video hoogtepunten en samenvatting Reims - Clermont
Opstellingen Reims - Clermont
De opstellingen van Reims en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reims gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.