Nabeschouwing Rennes - Olympique Lyon (3-2) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Rennes het zondag 16 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Olympique Lyon (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Stéphanie Frappart geëindigd in een 3-2 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door A. Lacazette, waarmee Olympique Lyonnais met 0-1 de leiding nam. Rennes kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Terrier, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette A. Gouiri zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Rennes de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Lacazette de 2-2 maakte voor Olympique Lyonnais. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Rennes dat in de 77e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Terrier de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stéphanie Frappart en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Rennes.

LIVE Rennes - Olympique Lyon 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Xeka Rennes
7' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor C. Tolisso Olympique Lyonnais
23' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt A. Lacazette met assist van N. Tagliafico Olympique Lyonnais 0-1
34' Gele kaart Rennes Gele kaart voor L. Assignon Rennes
38' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van B. Bourigeaud Rennes 1-1
47' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Reine-Adelaide voor C. Tolisso Olympique Lyonnais
47' Doelpunt Rennes Doelpunt A. Gouiri met assist van L. Assignon Rennes 2-1
56' Wissel Rennes Wissel L. Majer voor A. Kalimuendo Rennes
69' Wissel Rennes Wissel D. Doue voor B. Bourigeaud Rennes
69' Wissel Rennes Wissel B. Meling voor A. Gouiri Rennes
71' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor H. Aouar Olympique Lyonnais
72' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt A. Lacazette Olympique Lyonnais 2-2
76' Wissel Olympique Lyonnais Wissel D. Da Silva voor J. Boateng Olympique Lyonnais
76' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Faivre voor H. Aouar Olympique Lyonnais
77' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van A. Truffert Rennes 3-2
82' Wissel Rennes Wissel M. Abline voor M. Terrier Rennes
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Tete voor M. Gusto Olympique Lyonnais
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel K. Toko Ekambi voor N. Tagliafico Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Olympique Lyon
Opstellingen Rennes - Olympique Lyon
De opstellingen van Rennes en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Rennes - Olympique Lyon

Rennes en Olympique Lyon treffen elkaar in de 11e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stéphanie Frappart en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 13 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 34 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Rennes als Olympique Lyon wisten 11 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 12 keer in een gelijkspel.

Winst Rennes 11
Winst Olympique Lyon 11
Gelijkspel 12
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 7e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 9e plaats.