Nabeschouwing Rennes - Olympique Lyon (3-0) || Ligue 1 2024/2025

Zondag 18 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2024/2025 neemt Rennes het zondag 18 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Olympique Lyon (3-0)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Benoît Millot geëindigd in een 3-0 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Benjamin Bourigeaud, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Rennes vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Amine Gouiri op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 71e minuut was de ideale kans voor Olympique Lyonnais om te scoren. Georges Mikautadze was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

In de 91e minuut volgde een derde treffer van Rennes, waarmee Henrik Meister zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Millot, waardoor Rennes dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rennes - Olympique Lyon 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Rennes Doelpunt Benjamin Bourigeaud met assist van Ludovic Blas Rennes 1-0
21' Doelpunt Rennes Doelpunt Amine Gouiri Rennes 2-0
42' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Leo Østigård Rennes
44' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Duje Caleta-Car Olympique Lyonnais
64' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Lorenz Assignon Rennes
68' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Malick Fofana voor Orel Mangala Olympique Lyonnais
71' Penalty gemist Olympique Lyonnais Penalty gemist Georges Mikautadze Georges Mikautadze Olympique Lyonnais
73' Wissel Rennes Wissel Hans Hateboer voor Lorenz Assignon Rennes
76' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Mama Baldé voor Ernest Nuamah Olympique Lyonnais
81' Wissel Rennes Wissel Baptiste Santamaría voor Benjamin Bourigeaud Rennes
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Mahamadou Diawara voor Maxence Caqueret Olympique Lyonnais
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Ainsley Maitland-Niles voor Abner Olympique Lyonnais
86' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Corentin Tolisso voor Nemanja Matic Olympique Lyonnais
87' Wissel Rennes Wissel Henrik Meister voor Albert Grønbæk Erlykke Rennes
87' Wissel Rennes Wissel Adrien Truffert voor Alidu Seidu Rennes
91' Doelpunt Rennes Doelpunt Henrik Meister met assist van Amine Gouiri Rennes 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Olympique Lyon
Opstellingen Rennes - Olympique Lyon
De opstellingen van Rennes en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Rennes - Olympique Lyon

Rennes en Olympique Lyon treffen elkaar in de 1e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Millot en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Ligue 1 seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 26 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 38 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Rennes als Olympique Lyon wisten 13 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 12 keer in een gelijkspel.