Nabeschouwing Strasbourg - Reims (3-1) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Strasbourg het zaterdag 13 april 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Reims. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Reims live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Reims (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Reims is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 3-1 overwinning voor Strasbourg. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Keito Nakamura, waarmee Reims met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Kévin Gameiro in de 44e minuut zorgde er even later voor dat Strasbourg weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 52e minuut kreeg Amadou Koné van Reims voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Reims de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 50e minuut was het Strasbourg dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Abakar Sylla. Na 93 minuten werd de voorsprong voor Strasbourg vergroot nadat Dion Moise Sahi de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Strasbourg.

LIVE Strasbourg - Reims 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Reims teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Reims Doelpunt Keito Nakamura met assist van Junya Ito Reims 0-1
23' Wissel Reims Wissel Amadou Koné voor Valentin Atangana Edoa Reims
28' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor Ibrahima Sissoko Strasbourg
28' Gele kaart Reims Gele kaart voor Amadou Koné Reims
40' Wissel Strasbourg Wissel J. Sebas voor Habib Diarra Strasbourg
44' Penalty Strasbourg Penalty Kévin Gameiro Strasbourg 1-1
52' Tweede gele kaart Reims Tweede gele kaart voor Amadou Koné Reims
50' Doelpunt Strasbourg Doelpunt Abakar Sylla met assist van Dilane Bakwa Strasbourg 2-1
62' Wissel Reims Wissel Sergio Akieme voor Thomas Foket Reims
62' Wissel Reims Wissel Therence Koudou voor Junya Ito Reims
76' Wissel Strasbourg Wissel A. Ali Abdallah voor J. Sebas Strasbourg
77' Wissel Strasbourg Wissel Ismael Doukouré voor Abakar Sylla Strasbourg
79' Gele kaart Reims Gele kaart voor Amir Richardson Reims
79' Wissel Reims Wissel Mamadou Diakhon voor Keito Nakamura Reims
80' Wissel Reims Wissel Yaya Fofana voor Reda Khadra Reims
85' Wissel Strasbourg Wissel Jessy Deminguet voor Ibrahima Sissoko Strasbourg
86' Wissel Strasbourg Wissel Dion Moise Sahi voor Dilane Bakwa Strasbourg
93' Doelpunt Strasbourg Doelpunt Dion Moise Sahi met assist van A. Ali Abdallah Strasbourg 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Reims
Opstellingen Strasbourg - Reims
De opstellingen van Strasbourg en Reims zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Reims zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Mathieu Le Scornet
Formatie 4-4-1-1
Coach William Still
Voorbeschouwing Strasbourg - Reims

Strasbourg en Reims treffen elkaar in de 29e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Strasbourg en Reims in de Ligue 1 vond plaats op 1 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Reims. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Reims favoriet. 4 keer wist de ploeg van Strasbourg te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Strasbourg. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Strasbourg 3
Winst Reims 4
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Strasbourg op een 12e positie staat, terwijl we Reims terugvinden op de 7e plaats.