Nabeschouwing Leicester City - Tottenham Hotspur (2-4) || Premier League 2020/2021

Zondag 23 mei 2021 - 17:00 uur

In de Premier League 2020/2021 neemt Leicester City het zondag 23 mei 2021 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Tottenham Hotspur (2-4)

Het Premier League duel tussen Leicester City en Tottenham Hotspur is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-4 overwinning voor Tottenham Hotspur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 18 minuten. J. Vardy maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Leicester City vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Tottenham Hotspur kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Kane, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 52e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het J. Vardy van Leicester City die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Na 76 minuten was het K. Schmeichel die de bal in eigen doel werkte, waardoor Tottenham Hotspur op 2-2 kwam te staan. Tottenham Hotspur leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 87 minuten op voorsprong na een goal van G. Bale: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 96e minuut en kwam op naam te staan van Tottenham Hotspur speler G. Bale, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Tottenham Hotspur.

LIVE Leicester City - Tottenham Hotspur 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Penalty Leicester City Penalty J. Vardy Leicester City 1-0
21' Wissel Leicester City Wissel N. Mendy voor W. Fofana Leicester City
41' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane Tottenham Hotspur 1-1
52' Penalty Leicester City Penalty J. Vardy Leicester City 2-1
58' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor S. Bergwijn Tottenham Hotspur
62' Wissel Leicester City Wissel R. Pereira voor J. Maddison Leicester City
68' Wissel Tottenham Hotspur Wissel G. Bale voor S. Bergwijn Tottenham Hotspur
68' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Lucas voor D. Alli Tottenham Hotspur
76' Eigen doelpunt Tottenham Hotspur Eigen doelpunt K. Schmeichel Tottenham Hotspur 2-2
80' Wissel Leicester City Wissel A. Perez voor M. Albrighton Leicester City
83' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor H. Winks Tottenham Hotspur
87' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt G. Bale met assist van H. Kane Tottenham Hotspur 2-3
94' Wissel Tottenham Hotspur Wissel J. Rodon voor Son Heung-Min Tottenham Hotspur
96' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt G. Bale Tottenham Hotspur 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Tottenham Hotspur
Opstellingen Leicester City - Tottenham Hotspur
De opstellingen van Leicester City en Tottenham Hotspur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Tottenham Hotspur zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.