Nabeschouwing Benfica - Santa Clara (4-1) || Primeira Liga 2024/2025

Zaterdag 14 september 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2024/2025 neemt Benfica het zaterdag 14 september 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Santa Clara. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisbon.

Via de Benfica - Santa Clara live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Santa Clara (4-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Santa Clara is onder leiding van scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira geëindigd in een 4-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Santa Clara kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Vinícius Lopes. Benfica kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Kerem Aktürkoğlu, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut zette Florentino Luís zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Benfica de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat António Silva de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 58e minuut wist Ángel Di María namens Benfica de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Cláudio Filipe Ruivo Pereira en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Santa Clara 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Santa Clara teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Santa Clara Doelpunt Vinícius Lopes met assist van Sidney Lima Santa Clara 0-1
27' Doelpunt Benfica Doelpunt Kerem Aktürkoğlu met assist van Orkun Kökçü Benfica 1-1
30' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Safira Santa Clara
34' Doelpunt Benfica Doelpunt Florentino Luís met assist van Nicolás Otamendi Benfica 2-1
46' Wissel Santa Clara Wissel Ricardinho voor Vinícius Lopes Santa Clara
47' Doelpunt Benfica Doelpunt António Silva met assist van Orkun Kökçü Benfica 3-1
58' Doelpunt Benfica Doelpunt Ángel Di María met assist van Alexander Bah Benfica 4-1
62' Wissel Santa Clara Wissel Gustavo Klismahn voor Pedro Ferreira Santa Clara
62' Wissel Santa Clara Wissel Matheus Pereira voor Gabriel Silva Santa Clara
67' Wissel Benfica Wissel Zeki Amdouni voor Benjamín Rollheiser Benfica
72' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Luís Rocha Santa Clara
73' Wissel Benfica Wissel Gianluca Prestianni voor Ángel Di María Benfica
73' Wissel Benfica Wissel Andreas Schjelderup voor Kerem Aktürkoğlu Benfica
74' Gele kaart Benfica Gele kaart voor António Silva Benfica
75' Wissel Santa Clara Wissel João Costa voor Safira Santa Clara
82' Wissel Benfica Wissel Leandro Barreiro voor Orkun Kökçü Benfica
82' Wissel Benfica Wissel Arthur Cabral voor Vangelis Pavlidis Benfica
84' Wissel Santa Clara Wissel Serginho voor Adriano Firmino Santa Clara
90' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Serginho Santa Clara
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Santa Clara
Opstellingen Benfica - Santa Clara
De opstellingen van Benfica en Santa Clara zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Santa Clara zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Santa Clara

Benfica en Santa Clara treffen elkaar in de 5e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Cláudio Filipe Ruivo Pereira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Santa Clara in de Primeira Liga vond plaats op 27 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Santa Clara slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 8
Winst Santa Clara 1
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 7e positie staat, terwijl we Santa Clara terugvinden op de 4e plaats.