Nabeschouwing Boavista - Benfica (0-3) || Primeira Liga 2024/2025

Maandag 23 september 2024 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2024/2025 neemt Boavista het maandag 23 september 2024 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Benfica (0-3)

Het Primeira Liga duel tussen Boavista en Benfica is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 0-3 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Vangelis Pavlidis, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Orkun Kökçü op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Arthur Cabral van Benfica die de 0-3 wist te maken in de 91e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro, waardoor Benfica dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Boavista - Benfica 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Benfica Doelpunt Vangelis Pavlidis met assist van Kerem Aktürkoğlu Benfica 0-1
31' Doelpunt Benfica Doelpunt Orkun Kökçü met assist van Kerem Aktürkoğlu Benfica 0-2
57' Wissel Boavista Wissel Gonçalo Almeida voor João Barros Boavista
70' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Ibrahima Camará Boavista
71' Wissel Benfica Wissel Zeki Amdouni voor Kerem Aktürkoğlu Benfica
76' Wissel Boavista Wissel Marco Ribeiro voor Ibrahima Camará Boavista
78' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Pedro Gomes Boavista
79' Wissel Benfica Wissel Leandro Barreiro voor Fredrik Aursnes Benfica
79' Wissel Benfica Wissel Gianluca Prestianni voor Ángel Di María Benfica
81' Wissel Boavista Wissel Augusto Dabo voor Pedro Gomes Boavista
81' Wissel Boavista Wissel Tomás Silva voor Ilija Vukotić Boavista
88' Wissel Benfica Wissel Issa Kaboré voor Tomás Araújo Benfica
88' Wissel Benfica Wissel Arthur Cabral voor Vangelis Pavlidis Benfica
91' Doelpunt Benfica Doelpunt Arthur Cabral met assist van António Silva Benfica 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Benfica
Opstellingen Boavista - Benfica
De opstellingen van Boavista en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Benfica

Boavista en Benfica treffen elkaar in de 6e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 19 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 17 keer wist de ploeg van Boavista te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Boavista. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Boavista 4
Winst Benfica 17
Gelijkspel 5
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 15e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 7e plaats.