Nabeschouwing Boavista - Portimonense (1-4) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 28 januari 2024 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Boavista het zondag 28 januari 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Portimonense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Portimonense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Portimonense (1-4)

Het Primeira Liga duel tussen Boavista en Portimonense is onder leiding van scheidsrechter Bruno José Ribeiro Pires Costa geëindigd in een 1-4 overwinning voor Portimonense. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Hélio Varela, waarmee Portimonense met 0-1 de leiding nam. Portimonense vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Sylvester Jasper op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut volgde een derde treffer van Portimonense, waarmee Carlinhos zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 68 minuten deed Gaius Makouta iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Boavista werd verkleind tot 1-3. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 95e minuut wist Luan namens Portimonense de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bruno José Ribeiro Pires Costa bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Portimonense.

LIVE Boavista - Portimonense 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Portimonense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Portimonense Doelpunt Hélio Varela met assist van Carlinhos Portimonense 0-1
25' Doelpunt Portimonense Doelpunt Sylvester Jasper met assist van Hildeberto Pereira Portimonense 0-2
34' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Vincent Sasso Boavista
35' Doelpunt Portimonense Doelpunt Carlinhos met assist van Dener Portimonense 0-3
46' Wissel Boavista Wissel Bruno Lourenço voor Miguel Reisinho Boavista
64' Wissel Boavista Wissel Luís dos Santos voor Salvador Agra Boavista
68' Doelpunt Boavista Doelpunt Gaius Makouta met assist van Tiago Morais Boavista 1-3
69' Wissel Portimonense Wissel Gonçalo Costa voor Hildeberto Pereira Portimonense
72' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Hélio Varela Portimonense
75' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Rodrigo Abascal Boavista
81' Wissel Portimonense Wissel Ronie Carrillo voor Sylvester Jasper Portimonense
81' Wissel Portimonense Wissel Luan voor Hélio Varela Portimonense
83' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Dener Portimonense
85' Wissel Boavista Wissel Martim Tavares voor Filipe Ferreira Boavista
95' Doelpunt Portimonense Doelpunt Luan met assist van Gonçalo Costa Portimonense 1-4
93' Wissel Portimonense Wissel José Ricardo Gomes Sousa voor Carlinhos Portimonense
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Portimonense
Opstellingen Boavista - Portimonense
De opstellingen van Boavista en Portimonense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Portimonense zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Portimonense

Boavista en Portimonense treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bruno José Ribeiro Pires Costa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Portimonense in de Primeira Liga vond plaats op 19 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Boavista. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Boavista favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Portimonense slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Boavista 7
Winst Portimonense 3
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 9e positie staat, terwijl we Portimonense terugvinden op de 14e plaats.