Nabeschouwing Rio Ave - Farense (3-4) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 29 oktober 2023 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Rio Ave het zondag 29 oktober 2023 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Farense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Rio Ave Futebol Clube in Vila do Conde.

Via de Rio Ave - Farense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rio Ave - Farense (3-4)

Het Primeira Liga duel tussen Rio Ave en Farense is onder leiding van scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins geëindigd in een 3-4 overwinning voor Farense. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Farense kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Belloumi. Een ongelukkig eigen doelpunt van Artur Jorge zorgde ervoor dat Rio Ave op 1-1 kwam te staan in de 33e minuut. In de 42e minuut zette André Pereira zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Rio Ave de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Bruno Duarte de 2-2 maakte voor Farense. In de 62e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Rio Ave speler Costinha. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 89e minuut was het Claudio Falcão die Farense weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Farense dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was Rui Costa de gevierde man die de 3-4 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tiago Bruno Lopes Martins bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Farense.

LIVE Rio Ave - Farense 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rio Ave - Farense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Farense Doelpunt Belloumi met assist van Marco Matias Farense 0-1
6' Belloumi Farense
31' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Miguel Nóbrega Rio Ave
33' Eigen doelpunt Rio Ave Eigen doelpunt Artur Jorge Rio Ave 1-1
42' Doelpunt Rio Ave Doelpunt André Pereira Rio Ave 2-1
44' Gele kaart Farense Gele kaart voor Marco Matias Farense
47' Doelpunt Farense Doelpunt Bruno Duarte met assist van Marco Matias Farense 2-2
47' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor André Pereira Rio Ave
57' Gele kaart Farense Gele kaart voor Bruno Duarte Farense
62' Penalty Rio Ave Penalty Costinha Rio Ave 3-2
63' Wissel Farense Wissel Zé Luís voor Fabrício Isidoro Farense
70' Wissel Farense Wissel Elves Baldé voor Belloumi Farense
70' Wissel Farense Wissel Rui Costa voor Bruno Duarte Farense
71' Wissel Rio Ave Wissel Leonardo Ruiz voor André Pereira Rio Ave
72' Wissel Rio Ave Wissel Zé Manuel voor Emmanuel Boateng Rio Ave
80' Wissel Farense Wissel Pastor voor Fran Delgado Farense
80' Wissel Farense Wissel Vítor Gonçalves voor Mattheus Farense
80' Wissel Rio Ave Wissel Vítor Gomes voor Guga Rio Ave
81' Gele kaart Farense Gele kaart voor Artur Jorge Farense
89' Doelpunt Farense Doelpunt Claudio Falcão met assist van Elves Baldé Farense 3-3
93' Doelpunt Farense Doelpunt Rui Costa Farense 3-4
91' Wissel Rio Ave Wissel João Graça voor Amine Rio Ave
91' Wissel Rio Ave Wissel Hernâni voor Bruno Ventura Rio Ave
95' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor João Graça Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Rio Ave - Farense
Opstellingen Rio Ave - Farense
De opstellingen van Rio Ave en Farense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rio Ave gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Farense zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Rio Ave - Farense

Rio Ave en Farense treffen elkaar in de 9e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rio Ave en Farense in de Primeira Liga vond plaats op 7 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rio Ave. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Rio Ave favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Farense slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rio Ave 2
Winst Farense 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rio Ave op een 17e positie staat, terwijl we Farense terugvinden op de 13e plaats.