Nabeschouwing Celta de Vigo - Deportivo Alavés (2-1) || Primera División 2024/2025

Vrijdag 16 augustus 2024 - 19:00 uur

In de Primera División 2024/2025 neemt Celta de Vigo het vrijdag 16 augustus 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Deportivo Alavés. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Balaídos in Vigo.

Via de Celta de Vigo - Deportivo Alavés live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celta de Vigo - Deportivo Alavés (2-1)

Het Primera División duel tussen Celta de Vigo en Deportivo Alavés is onder leiding van scheidsrechter Alejandro Quintero González geëindigd in een 2-1 overwinning voor Celta de Vigo. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Kike García, waarmee Deportivo Alavés met 0-1 de leiding nam. Celta de Vigo kwam in de 66e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van W. Swedberg, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 84e minuut zette Iago Aspas zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Celta de Vigo de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alejandro Quintero González, waardoor Celta de Vigo dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Celta de Vigo - Deportivo Alavés 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celta de Vigo - Deportivo Alavés teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Iago Aspas Celta de Vigo
9' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Iago Aspas Celta de Vigo
17' Doelpunt Deportivo Alavés Doelpunt Kike García met assist van Antonio Blanco Deportivo Alavés 0-1
43' VAR: Afgekeurd doelpunt Iago Aspas Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Iago Aspas Celta de Vigo
47' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor T. Conechny Deportivo Alavés
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Javi Rodríguez voor Javier Manquillo Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel W. Swedberg voor C. Starfelt Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Jaílson voor J. Bamba Celta de Vigo
58' Wissel Deportivo Alavés Wissel Hugo Novoa voor L. Romero Deportivo Alavés
61' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Claudio Giráldez Celta de Vigo
65' Wissel Celta de Vigo Wissel Ilaix Moriba voor Fran Beltrán Celta de Vigo
66' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt W. Swedberg met assist van Hugo Álvarez Celta de Vigo 1-1
68' Wissel Deportivo Alavés Wissel Stoichkov voor Jon Guridi Deportivo Alavés
68' Wissel Deportivo Alavés Wissel Luis Rioja voor T. Conechny Deportivo Alavés
78' Wissel Celta de Vigo Wissel Borja Iglesias voor T. Douvikas Celta de Vigo
80' Wissel Deportivo Alavés Wissel C. Benavídez voor Guevara Deportivo Alavés
80' Wissel Deportivo Alavés Wissel Asier Villalibre voor Kike García Deportivo Alavés
84' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Iago Aspas met assist van W. Swedberg Celta de Vigo 2-1
87' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Damián Rodríguez Celta de Vigo
95' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor Damián Rodríguez Deportivo Alavés
Video hoogtepunten en samenvatting Celta de Vigo - Deportivo Alavés
Opstellingen Celta de Vigo - Deportivo Alavés
De opstellingen van Celta de Vigo en Deportivo Alavés zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celta de Vigo gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Deportivo Alavés zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Celta de Vigo - Deportivo Alavés

Celta de Vigo en Deportivo Alavés treffen elkaar in de 1e speelronde van de Primera División van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro Quintero González en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Primera División seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Celta de Vigo en Deportivo Alavés in de Primera División vond plaats op 27 april 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Deportivo Alavés. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Celta de Vigo favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Deportivo Alavés slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.