Nabeschouwing Espanyol - Real Sociedad (0-1) || Primera División 2024/2025

Zaterdag 24 augustus 2024 - 21:30 uur

In de Primera División 2024/2025 neemt Espanyol het zaterdag 24 augustus 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Real Sociedad (0-1)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Mario Melero López geëindigd in een 0-1 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 80e minuut door Takefusa Kubo, waarmee Real Sociedad met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mario Melero López, waardoor Real Sociedad de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Espanyol - Real Sociedad 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

51' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Beñat Turrientes Real Sociedad
52' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Alejo Véliz Espanyol
58' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Mikel Oyarzabal Real Sociedad
66' Wissel Real Sociedad Wissel Jon Ander Olasagasti voor Beñat Turrientes Real Sociedad
67' Wissel Real Sociedad Wissel Takefusa Kubo voor Brais Méndez Real Sociedad
67' Wissel Real Sociedad Wissel Umar Sadiq voor Mikel Oyarzabal Real Sociedad
68' Wissel Espanyol Wissel Brian Oliván voor Irvin Cardona Espanyol
80' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Takefusa Kubo met assist van Hamari Traoré Real Sociedad 0-1
83' Wissel Espanyol Wissel Álvaro Aguado voor Jofre Carreras Espanyol
83' Wissel Espanyol Wissel Antoniu Roca voor José Gragera Espanyol
83' Wissel Real Sociedad Wissel Jon Aramburu voor Hamari Traoré Real Sociedad
87' Wissel Real Sociedad Wissel Pablo Marín voor Sheraldo Becker Real Sociedad
87' Wissel Espanyol Wissel Pere Milla voor Carlos Romero Espanyol
87' Wissel Espanyol Wissel Álvaro Tejero voor Omar El Hilali Espanyol
97' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Marash Kumbulla Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Real Sociedad
Opstellingen Espanyol - Real Sociedad
De opstellingen van Espanyol en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Real Sociedad

Espanyol en Real Sociedad treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primera División van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mario Melero López en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 13 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Sociedad. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Real Sociedad favoriet. 12 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Espanyol. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 10
Winst Real Sociedad 12
Gelijkspel 6
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 19e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 18e plaats.