Nabeschouwing Leganés - Las Palmas (2-1) || Primera División 2024/2025

Zondag 25 augustus 2024 - 19:00 uur

In de Primera División 2024/2025 neemt Leganés het zondag 25 augustus 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Las Palmas. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Municipal de Butarque in Leganes.

Via de Leganés - Las Palmas live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leganés - Las Palmas (2-1)

Het Primera División duel tussen Leganés en Las Palmas is onder leiding van scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea geëindigd in een 2-1 overwinning voor Leganés. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Leganés kreeg in de 54e minuut een strafschop toegekend, die door Dani Raba werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 71 minuten was het Juan Cruz die Leganés op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Leganés via een goal van Enric Franquesa in de 85e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Sandro Ramírez namens Las Palmas in de 93e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea, waardoor Leganés dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leganés - Las Palmas 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leganés - Las Palmas teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart Leganés Gele kaart voor Miguel de la Fuente Leganés
47' Gele kaart Las Palmas Gele kaart voor Kirian Rodríguez Las Palmas
54' Penalty gemist Leganés Penalty gemist Dani Raba Dani Raba Leganés
62' Wissel Leganés Wissel Juan Cruz voor Dani Raba Leganés
62' Wissel Leganés Wissel Renato Tapia voor Darko Brasanac Leganés
65' Wissel Las Palmas Wissel Viti Rozada voor Alex Suárez Las Palmas
66' Wissel Las Palmas Wissel Enzo Loiodice voor Alberto Moleiro Las Palmas
71' Doelpunt Leganés Doelpunt Juan Cruz met assist van Yvan Neyou Noupa Leganés 1-0
78' Wissel Las Palmas Wissel Jaime Mata voor Álex Muñoz Las Palmas
78' Wissel Las Palmas Wissel Benito Ramírez voor Marvin Park Las Palmas
82' Wissel Leganés Wissel Diego García voor Miguel de la Fuente Leganés
82' Wissel Leganés Wissel Enric Franquesa voor Seydouba Cissé Leganés
85' Doelpunt Leganés Doelpunt Enric Franquesa met assist van Óscar Rodríguez Leganés 2-0
87' Wissel Leganés Wissel Adrià Altimira voor Kirian Rodríguez Leganés
87' Wissel Las Palmas Wissel Manu Fuster voor Óscar Rodríguez Las Palmas
93' Doelpunt Las Palmas Doelpunt Sandro Ramírez met assist van Oli McBurnie Las Palmas 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Leganés - Las Palmas
Opstellingen Leganés - Las Palmas
De opstellingen van Leganés en Las Palmas zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leganés gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Las Palmas zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leganés - Las Palmas

Leganés en Las Palmas treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primera División van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leganés en Las Palmas in de Primera División vond plaats op 24 februari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Leganés favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Las Palmas slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leganés 2
Winst Las Palmas 0
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leganés op een 13e positie staat, terwijl we Las Palmas terugvinden op de 9e plaats.