Nabeschouwing Osasuna - Celta de Vigo (3-2) || Primera División 2024/2025

Zondag 1 september 2024 - 17:00 uur

In de Primera División 2024/2025 neemt Osasuna het zondag 1 september 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio El Sadar in Pamplona.

Via de Osasuna - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Osasuna - Celta de Vigo (3-2)

Het Primera División duel tussen Osasuna en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter Juan Martínez Munuera geëindigd in een 3-2 overwinning voor Osasuna. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Enzo Boyomo, waarmee Osasuna met 1-0 de leiding nam. Celta de Vigo kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Borja Iglesias, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van Carlos Domínguez kwam Osasuna in de 45e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Na 62 minuten werd de voorsprong voor Osasuna vergroot nadat Abel Bretones de 3-1 wist te scoren. In de 86e minuut werd Alfon González van Celta de Vigo met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Osasuna met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 91e werkte Moi Gómez de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-2 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Juan Martínez Munuera bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Osasuna.

LIVE Osasuna - Celta de Vigo 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Osasuna - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Osasuna Doelpunt Enzo Boyomo met assist van Ante Budimir Osasuna 1-0
29' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Borja Iglesias met assist van Óscar Mingueza Celta de Vigo 1-1
45' Eigen doelpunt Osasuna Eigen doelpunt Carlos Domínguez Osasuna 2-1
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Alfon González voor Williot Swedberg Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Damián Rodríguez voor Fran Beltrán Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel C. Starfelt voor Carlos Domínguez Celta de Vigo
62' Doelpunt Osasuna Doelpunt Abel Bretones met assist van Bryan Zaragoza Osasuna 3-1
63' Wissel Osasuna Wissel Rubén Peña voor Bryan Zaragoza Osasuna
64' Wissel Celta de Vigo Wissel T. Douvikas voor Borja Iglesias Celta de Vigo
66' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Lucas Torró Osasuna
74' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Rubén García Osasuna
76' Wissel Celta de Vigo Wissel Hugo Sotelo voor Ilaix Moriba Celta de Vigo
77' Wissel Osasuna Wissel Iker Benito voor Rubén García Osasuna
77' Wissel Osasuna Wissel Raúl García voor Ante Budimir Osasuna
86' Rode kaart Celta de Vigo Rode kaart voor Alfon González Celta de Vigo
88' Wissel Osasuna Wissel Moi Gómez voor Aimar Oroz Osasuna
88' Wissel Osasuna Wissel Pablo Ibáñez voor Jon Moncayola Osasuna
91' Eigen doelpunt Celta de Vigo Eigen doelpunt Moi Gómez Celta de Vigo 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Osasuna - Celta de Vigo
Opstellingen Osasuna - Celta de Vigo
De opstellingen van Osasuna en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Osasuna gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Osasuna - Celta de Vigo

Osasuna en Celta de Vigo treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Martínez Munuera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Osasuna en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 4 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celta de Vigo. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Celta de Vigo favoriet. 8 keer wist de ploeg van Osasuna te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Osasuna. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Osasuna 7
Winst Celta de Vigo 8
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Osasuna op een 13e positie staat, terwijl we Celta de Vigo terugvinden op de 4e plaats.