Nabeschouwing Valencia - Barcelona (1-2) || Primera División 2024/2025

Zaterdag 17 augustus 2024 - 21:30 uur

In de Primera División 2024/2025 neemt Valencia het zaterdag 17 augustus 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Barcelona (1-2)

Het Primera División duel tussen Valencia en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 1-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Hugo Duro, waarmee Valencia met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Robert Lewandowski, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam FC Barcelona vervolgens op 1-2. Het was Robert Lewandowski die vanaf 11 meter wist te scoren in de 49e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter José María Sánchez Martínez, waardoor Barcelona dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Valencia - Barcelona 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Pepelu Valencia
44' Doelpunt Valencia Doelpunt Hugo Duro met assist van Diego López Valencia 1-0
50' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski met assist van Lamine Yamal FC Barcelona 1-1
47' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Pau Cubarsí FC Barcelona
50' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Jesús Vázquez Valencia
45' Hugo Duro Valencia
49' Penalty FC Barcelona Penalty Robert Lewandowski FC Barcelona 1-2
57' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Rubén Baraja Valencia
64' Wissel FC Barcelona Wissel Gerard Martín voor Pau Cubarsí FC Barcelona
64' Wissel FC Barcelona Wissel Andreas Christensen voor Alejandro Balde FC Barcelona
64' Wissel FC Barcelona Wissel Pedri voor Ferran Torres FC Barcelona
66' Wissel Valencia Wissel Dani Gómez voor André Almeida Valencia
66' Wissel Valencia Wissel Dimitri Foulquier voor Diego López Valencia
69' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Andreas Christensen FC Barcelona
71' Wissel FC Barcelona Wissel Eric García voor Marc Bernal FC Barcelona
77' Wissel Valencia Wissel David Otorbi voor Rafa Mir Valencia
77' Wissel Valencia Wissel Martín Tejón voor Jesús Vázquez Valencia
81' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Jules Koundé FC Barcelona
86' Wissel Valencia Wissel Hugo Guillamón voor Javi Guerra Valencia
86' Wissel FC Barcelona Wissel Pau Victor voor Lamine Yamal FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Barcelona
Opstellingen Valencia - Barcelona
De opstellingen van Valencia en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Barcelona

Valencia en Barcelona treffen elkaar in de 1e speelronde van de Primera División van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Primera División seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Barcelona in de Primera División vond plaats op 29 april 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 21 keer wist de ploeg van Valencia te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Valencia. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.