Nabeschouwing Villarreal - Celta de Vigo (4-3) || Primera División 2024/2025

Maandag 26 augustus 2024 - 21:30 uur

In de Primera División 2024/2025 neemt Villarreal het maandag 26 augustus 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de la Cerámica in Villareal.

Via de Villarreal - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Villarreal - Celta de Vigo (4-3)

Het Primera División duel tussen Villarreal en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias geëindigd in een 4-3 overwinning voor Villarreal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Borja Iglesias, waarmee Celta de Vigo met 0-1 de leiding nam. Villarreal kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Sergi Cardona, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette Óscar Mingueza zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Celta de Vigo de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Thierno Barry de 2-2 maakte voor Villarreal. In de 64e werkte Jaílson de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-2 kwam te staan. In de 80e minuut was het C. Starfelt die Celta de Vigo weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Villarreal dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was Dani Parejo de gevierde man die de 4-3 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp. Een penalty voor Villarreal in de 100e minuut had opnieuw een goal moeten betekenen, maar doordat Dani Parejo de strafschop miste bleef de score onveranderd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Miguel Ángel Ortiz Arias bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Villarreal.

LIVE Villarreal - Celta de Vigo 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Villarreal - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Borja Iglesias Celta de Vigo 0-1
26' Doelpunt Villarreal Doelpunt Sergi Cardona met assist van Gerard Moreno Villarreal 1-1
31' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Óscar Mingueza Celta de Vigo 1-2
46' Wissel Villarreal Wissel Ayoze Pérez voor Gerard Moreno Villarreal
52' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Ilaix Moriba Celta de Vigo
55' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Kiko Femenía Villarreal
58' Wissel Celta de Vigo Wissel Hugo Álvarez voor Ilaix Moriba Celta de Vigo
58' Wissel Villarreal Wissel Fran Beltrán voor Eric Bailly Villarreal
58' Wissel Villarreal Wissel Logan Costa voor Yéremy Pino Villarreal
59' Wissel Villarreal Wissel Thierno Barry voor Arnaut Danjuma Villarreal
59' Wissel Celta de Vigo Wissel Nicolas Pépé voor Sergio Carreira Celta de Vigo
60' Doelpunt Villarreal Doelpunt Thierno Barry met assist van Sergi Cardona Villarreal 2-2
64' Eigen doelpunt Villarreal Eigen doelpunt Jaílson Villarreal 3-2
70' Wissel Celta de Vigo Wissel Iago Aspas voor Alfon González Celta de Vigo
70' Wissel Celta de Vigo Wissel W. Swedberg voor Javier Manquillo Celta de Vigo
72' Wissel Villarreal Wissel Pape Gueye voor Álex Baena Villarreal
74' Wissel Celta de Vigo Wissel T. Douvikas voor Borja Iglesias Celta de Vigo
80' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt C. Starfelt met assist van Óscar Mingueza Celta de Vigo 3-3
80' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Raúl Albiol Villarreal
85' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Pape Gueye Villarreal
88' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor W. Swedberg Celta de Vigo
98' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Hugo Álvarez Celta de Vigo
100' Doelpunt Villarreal Doelpunt Dani Parejo Villarreal 4-3
99' Thierno Barry Villarreal
100' Penalty gemist Villarreal Penalty gemist Dani Parejo Dani Parejo Villarreal
101' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Nicolas Pépé Villarreal
Video hoogtepunten en samenvatting Villarreal - Celta de Vigo
Opstellingen Villarreal - Celta de Vigo
De opstellingen van Villarreal en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Villarreal gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Villarreal - Celta de Vigo

Villarreal en Celta de Vigo treffen elkaar in de 3e speelronde van de Primera División van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Villarreal en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 5 mei 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celta de Vigo. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Villarreal favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Celta de Vigo slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Villarreal 12
Winst Celta de Vigo 9
Gelijkspel 5
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Villarreal op een 5e positie staat, terwijl we Celta de Vigo terugvinden op de 1e plaats.