Nabeschouwing Kortrijk - Club Brugge (0-3) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zaterdag 14 september 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt Kortrijk het zaterdag 14 september 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Club Brugge (0-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een 0-3 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Hans Vanaken, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. Club Brugge vergrootte in de 83e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Chemsdine Talbi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Hans Vanaken van Club Brugge die de 0-3 wist te maken in de 93e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lothar D'hondt, waardoor Club Brugge dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Kortrijk - Club Brugge 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Hans Vanaken met assist van Gustaf Nilsson Club Brugge 0-1
21' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor João Silva Kortrijk
56' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Hugo Vetlesen Club Brugge
58' Wissel Kortrijk Wissel Thierry Ambrose voor Nacho Ferri Kortrijk
58' Wissel Kortrijk Wissel Roko Šimić voor João Silva Kortrijk
59' Wissel Club Brugge Wissel Raphael Onyedika voor Ardon Jashari Club Brugge
59' Wissel Club Brugge Wissel Michał Skóraś voor Andreas Skov Olsen Club Brugge
61' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor Bram Lagae Kortrijk
69' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Michał Skóraś Club Brugge
73' Wissel Kortrijk Wissel Massimo Bruno voor Brecht Dejaegere Kortrijk
75' Wissel Club Brugge Wissel Chemsdine Talbi voor Christos Tzolis Club Brugge
80' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor Abdelkahar Kadri Kortrijk
83' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Chemsdine Talbi met assist van Hans Vanaken Club Brugge 0-2
87' Wissel Kortrijk Wissel Abdoulaye Sissako voor Joaquin Seys Kortrijk
87' Wissel Kortrijk Wissel Nayel Mehssatou voor Abdelkahar Kadri Kortrijk
87' Wissel Club Brugge Wissel Kyriani Sabbe voor Tomoki Takamine Club Brugge
87' Wissel Club Brugge Wissel Romeo Vermant voor Hugo Vetlesen Club Brugge
93' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Hans Vanaken met assist van Gustaf Nilsson Club Brugge 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Club Brugge
Opstellingen Kortrijk - Club Brugge
De opstellingen van Kortrijk en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Freyr Alexandersson
Coach Nicky Hayen
Voorbeschouwing Kortrijk - Club Brugge

Kortrijk en Club Brugge treffen elkaar in de 7e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lothar D'hondt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 30 januari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 22 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Kortrijk. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 10
Winst Club Brugge 22
Gelijkspel 6
Totaal 38

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 13e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 6e plaats.