Nabeschouwing Mechelen - Sporting Charleroi (5-2) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zaterdag 31 augustus 2024 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt Mechelen het zaterdag 31 augustus 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Sporting Charleroi (5-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en Sporting Charleroi is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 5-2 overwinning voor Mechelen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Nikola Storm, waarmee Mechelen met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Daan Heymans in de 33e minuut zorgde er even later voor dat Sporting Charleroi weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 39e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Kerim Mrabti van Mechelen die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Na 40 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Parfait Guiagon de 2-2 maakte voor Sporting Charleroi. Mechelen leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 45 minuten op voorsprong na een goal van Nikola Storm: 3-2. In de 57e minuut was het Rob Schoofs van Mechelen wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Mechelen mocht Benito Raman in de 79e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bram Van Driessche en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van Mechelen.

LIVE Mechelen - Sporting Charleroi 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Mechelen Doelpunt Nikola Storm met assist van Rob Schoofs Mechelen 1-0
15' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Check Keita Sporting Charleroi
22' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Stelios Andreou Sporting Charleroi
33' Penalty Sporting Charleroi Penalty Daan Heymans Sporting Charleroi 1-1
37' Daam Foulon Mechelen
38' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Jeremy Petris Sporting Charleroi
39' Penalty Mechelen Penalty Kerim Mrabti Mechelen 2-1
40' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt Parfait Guiagon met assist van Antoine Bernier Sporting Charleroi 2-2
45' Doelpunt Mechelen Doelpunt Nikola Storm Mechelen 3-2
57' Doelpunt Mechelen Doelpunt Rob Schoofs met assist van Rafik Belghali Mechelen 4-2
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel Mardochée Nzita voor Vetle Dragsnes Sporting Charleroi
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel Zan Rogelj voor Jeremy Petris Sporting Charleroi
68' Wissel Mechelen Wissel Sandy Walsh voor Bas Van den Eynden Mechelen
69' Wissel Mechelen Wissel Benito Raman voor Rafik Belghali Mechelen
73' Wissel Sporting Charleroi Wissel Youssuf Sylla voor Oday Dabbagh Sporting Charleroi
73' Wissel Sporting Charleroi Wissel Isaac Mbenza voor Antoine Bernier Sporting Charleroi
73' Wissel Sporting Charleroi Wissel Aiham Ousou voor Parfait Guiagon Sporting Charleroi
76' Wissel Mechelen Wissel Bilal Bafdili voor Rob Schoofs Mechelen
76' Wissel Mechelen Wissel Petter Nosa Dahl voor Nikola Storm Mechelen
79' Doelpunt Mechelen Doelpunt Benito Raman Mechelen 5-2
83' Wissel Mechelen Wissel Elton Yeboah voor Kerim Mrabti Mechelen
85' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Elton Yeboah Mechelen
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Sporting Charleroi
Opstellingen Mechelen - Sporting Charleroi
De opstellingen van Mechelen en Sporting Charleroi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sporting Charleroi zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.