Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Anderlecht (0-0) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zondag 1 september 2024 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt Union Saint-Gilloise het zondag 1 september 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Joseph Mariën (Bruxelles (Brussels)) in Brussels.

Via de Union Saint-Gilloise - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Anderlecht (0-0)

De Jupiler Pro League 2024/2025 wedstrijd tussen Union Saint-Gilloise en Anderlecht geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

In de 22e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Kevin Rodríguez van Union Saint-Gilloise via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Qua balbezit waren Union Saint-Gilloise en Anderlecht gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Nicolas Laforge niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Union Saint-Gilloise - Anderlecht 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Saint-Gilloise - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Mathias Jattah-Njie Jørgensen Anderlecht
18' Kevin Rodríguez Union Saint-Gilloise
22' Penalty gemist Union Saint-Gilloise Penalty gemist Kevin Rodríguez Kevin Rodríguez Union Saint-Gilloise
36' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Mats Rits Anderlecht
41' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Casper Terho Union Saint-Gilloise
44' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Jan-Carlo Simic Anderlecht
52' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Anouar Ait El Hadj Union Saint-Gilloise
59' Wissel Anderlecht Wissel Luis Vázquez voor Kasper Dolberg Anderlecht
59' Wissel Anderlecht Wissel Francis Amuzu voor Nilson Angulo Anderlecht
72' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Lazare Amani voor Anouar Ait El Hadj Union Saint-Gilloise
77' Wissel Anderlecht Wissel Yari Verschaeren voor Theo Leoni Anderlecht
78' Wissel Anderlecht Wissel Majeed Ashimeru voor Mario Stroeykens Anderlecht
81' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Franjo Ivanovic voor Kevin Rodríguez Union Saint-Gilloise
84' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Killian Sardella Anderlecht
89' Wissel Anderlecht Wissel Thomas Foket voor Killian Sardella Anderlecht
89' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Elton Kabangu voor Mohammed Fuseini Union Saint-Gilloise
95' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Charles Vanhoutte Union Saint-Gilloise
Video hoogtepunten en samenvatting Union Saint-Gilloise - Anderlecht
Opstellingen Union Saint-Gilloise - Anderlecht
De opstellingen van Union Saint-Gilloise en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Saint-Gilloise gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Sébastien Pocognoli
Coach Brian Riemer
Voorbeschouwing Union Saint-Gilloise - Anderlecht

Union Saint-Gilloise en Anderlecht treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Union Saint-Gilloise en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 5 mei 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Union Saint-Gilloise favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Anderlecht slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Union Saint-Gilloise 5
Winst Anderlecht 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Saint-Gilloise op een 8e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 3e plaats.