Nabeschouwing Sochi - Olimpiyets (6-1) || Russische Premier League 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 18:00 uur

In de Russische Premier League 2023/2024 neemt Sochi het zondag 12 mei 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Olimpiyets. De wedstrijd wordt gespeeld in Olimpiyskiy Stadion Fisht in Sochi.

Via de Sochi - Olimpiyets live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sochi - Olimpiyets (6-1)

Het Russische Premier League duel tussen Sochi en Olimpiyets is onder leiding van scheidsrechter Evgeny Kukulyak geëindigd in een 6-1 overwinning voor Sochi. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door K. Kravtsov, waarmee Sochi met 1-0 de leiding nam. Sochi vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Saúl Guarirapa op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut volgde een derde treffer van Sochi, waarmee Marcelo Alves zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Aleksey Sutormin zette Sochi even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Evgeny Kukulyak toegekende penalty wist te benutten. De 5-0 voor Sochi volgde even later in de 83e minuut nadat Aleksey Sutormin namens zijn team opnieuw wist te scoren. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 87e minuut was het Nikita Burmistrov van Sochi wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Namens FK Nizjni Novgorod mocht Zé Turbo in de 89e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Evgeny Kukulyak bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Sochi.

LIVE Sochi - Olimpiyets 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sochi - Olimpiyets teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Sochi Doelpunt K. Kravtsov Sochi 1-0
32' Doelpunt Sochi Doelpunt Saúl Guarirapa met assist van Yahia Attiyat Allah Sochi 2-0
46' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel Juan Manuel Boselli voor Aleksandr Troshechkin FK Nizjni Novgorod
46' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel K. Bozhenov voor Dmitriy Stotskiy FK Nizjni Novgorod
46' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel Nikolas Ledgerwood voor Nikoloz Kutateladze FK Nizjni Novgorod
46' Wissel Sochi Wissel Vyacheslav Litvinov voor S. Córdova Sochi
46' Wissel Sochi Wissel Timofey Margasov voor Miguel Sochi
46' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel Dmitriy Tikhiy voor Kirill Glushchenkov FK Nizjni Novgorod
64' Gele kaart FK Nizjni Novgorod Gele kaart voor Viktor Aleksandrov FK Nizjni Novgorod
66' Doelpunt Sochi Doelpunt Marcelo Alves met assist van Yahia Attiyat Allah Sochi 3-0
66' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel Zé Turbo voor Konstantin Kuchaev FK Nizjni Novgorod
69' Wissel Sochi Wissel Aleksey Sutormin voor Yahia Attiyat Allah Sochi
72' Marcelo Alves Sochi
74' Penalty Sochi Penalty Aleksey Sutormin Sochi 4-0
78' Wissel Sochi Wissel Nikita Burmistrov voor Saúl Guarirapa Sochi
78' Wissel Sochi Wissel Artur Yusupov voor Ignacio Saavedra Sochi
83' Doelpunt Sochi Doelpunt Aleksey Sutormin Sochi 5-0
84' Gele kaart Sochi Gele kaart voor K. Kravtsov Sochi
87' Doelpunt Sochi Doelpunt Nikita Burmistrov met assist van Aleksey Sutormin Sochi 6-0
89' Doelpunt FK Nizjni Novgorod Doelpunt Zé Turbo met assist van Nikolay Kalinskiy  FK Nizjni Novgorod 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Sochi - Olimpiyets
Opstellingen Sochi - Olimpiyets
De opstellingen van Sochi en Olimpiyets zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sochi gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Olimpiyets zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sochi - Olimpiyets

Sochi en Olimpiyets treffen elkaar in de 28e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Evgeny Kukulyak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sochi en Olimpiyets in de Russische Premier League vond plaats op 29 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olimpiyets. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Olimpiyets favoriet. 3 keer wist de ploeg van Sochi te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Sochi. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sochi 1
Winst Olimpiyets 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sochi op een 16e positie staat, terwijl we Olimpiyets terugvinden op de 13e plaats.