Nabeschouwing St. Mirren - Celtic (0-3) || Schotse Premiership 2024/2025

Zondag 25 augustus 2024 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2024/2025 neemt St. Mirren het zondag 25 augustus 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in The Smisa Stadium in Paisley.

Via de St. Mirren - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing St. Mirren - Celtic (0-3)

Het Schotse Premiership duel tussen St. Mirren en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Chris Graham geëindigd in een 0-3 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Celtic kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Callum McGregor. Celtic vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Reo Hatate op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee Alistair Johnston zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chris Graham, waardoor Celtic dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE St. Mirren - Celtic 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd St. Mirren - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Celtic Doelpunt Callum McGregor met assist van James Forrest Celtic 0-1
5' Gele kaart St. Mirren Gele kaart voor Alex Gogic St. Mirren
33' Doelpunt Celtic Doelpunt Reo Hatate met assist van Daizen Maeda Celtic 0-2
46' Wissel St. Mirren Wissel Roland Idowu voor Alex Gogic St. Mirren
46' Wissel St. Mirren Wissel Mikael Mandron voor Jonah Ayunga St. Mirren
59' Wissel Celtic Wissel Kyogo Furuhashi voor Adam Idah Celtic
60' Wissel Celtic Wissel Nicolas Kühn voor James Forrest Celtic
71' Doelpunt Celtic Doelpunt Alistair Johnston met assist van Nicolas Kühn Celtic 0-3
73' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Greg Taylor Celtic
73' Gele kaart St. Mirren Gele kaart voor Shaun Rooney St. Mirren
74' Wissel St. Mirren Wissel Oisin Smyth voor Killian Phillips St. Mirren
75' Wissel Celtic Wissel Anthony Ralston voor Greg Taylor Celtic
75' Wissel Celtic Wissel Odin Thiago Holm voor Paulo Bernardo Celtic
87' Wissel St. Mirren Wissel Ethan Sutherland voor Toyosi Olusanya St. Mirren
89' Wissel Celtic Wissel Francis Turley voor Reo Hatate Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting St. Mirren - Celtic
Opstellingen St. Mirren - Celtic
De opstellingen van St. Mirren en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat St. Mirren gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.