Nabeschouwing Bologna - Genoa (0-2) || Serie A 2020/2021

Woensdag 12 mei 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2020/2021 neemt Bologna het woensdag 12 mei 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Genoa (0-2)

Het Serie A duel tussen Bologna en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Francesco Fourneau geëindigd in een 0-2 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door D. Zappacosta, waarmee Genoa met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 61e minuut voor dat Genoa via G. Scamacca op 0-2 kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Genoa.

LIVE Bologna - Genoa 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Genoa Gele kaart voor C. Zapata Genoa
13' Doelpunt Genoa Doelpunt D. Zappacosta met assist van M. Badelj Genoa 0-1
32' Wissel Genoa Wissel N. Rovella voor M. Badelj Genoa
46' Gele kaart Genoa Gele kaart voor E. Shomurodov Genoa
61' Penalty Genoa Penalty G. Scamacca Genoa 0-2
62' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor M. Dijks Bologna
63' Wissel Bologna Wissel A. Skov Olsen voor R. Orsolini Bologna
64' Gele kaart Genoa Gele kaart voor N. Rovella Genoa
68' Gele kaart Bologna Gele kaart voor J. Schouten Bologna
69' Wissel Genoa Wissel I. Radovanovic voor G. Pandev Genoa
69' Wissel Genoa Wissel M. Zajc voor V. Behrami Genoa
70' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor M. Svanberg Bologna
82' Wissel Genoa Wissel F. Cassata voor K. Strootman Genoa
82' Wissel Genoa Wissel M. Pjaca voor G. Scamacca Genoa
89' Wissel Bologna Wissel K. Urbanski voor R. Soriano Bologna
89' Wissel Bologna Wissel W. Amey voor T. Tomiyasu Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Genoa
Opstellingen Bologna - Genoa
De opstellingen van Bologna en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Genoa

Bologna en Genoa treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Fourneau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Genoa in de Serie A vond plaats op 9 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genoa. Op basis van de afgelopen 23 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Bologna als Genoa wisten 8 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 7 keer in een gelijkspel.

Winst Bologna 8
Winst Genoa 8
Gelijkspel 7
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 11e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 14e plaats.