Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (2-2) || Serie A 2023/2024

Vrijdag 17 mei 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Fiorentina het vrijdag 17 mei 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Florence.

Via de Fiorentina - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (2-2)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Fiorentina en Napoli geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Amir Rrahmani, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. Fiorentina kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Cristiano Biraghi , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette MBala Nzola zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fiorentina de leiding in de wedstrijd nam.

Na 57 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Khvicha Kvaratskhelia de 2-2 maakte voor Napoli.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Fiorentina - Napoli 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Napoli Doelpunt Amir Rrahmani met assist van Matteo Politano Napoli 0-1
40' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Cristiano Biraghi  Fiorentina 1-1
41' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
42' Doelpunt Fiorentina Doelpunt MBala Nzola Fiorentina 2-1
57' Doelpunt Napoli Doelpunt Khvicha Kvaratskhelia Napoli 2-2
67' Wissel Fiorentina Wissel Andrea Belotti voor Christian Kouamé Fiorentina
67' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor MBala Nzola Fiorentina
70' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Jens Cajuste Napoli
76' Wissel Napoli Wissel Cyril Ngonge voor Matteo Politano Napoli
76' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Giovanni Simeone Napoli
78' Wissel Fiorentina Wissel Rolando Mandragora voor Lucas Beltrán Fiorentina
78' Wissel Fiorentina Wissel Fabiano Parisi voor Cristiano Biraghi  Fiorentina
80' Andrea Belotti Fiorentina
84' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Rolando Mandragora Fiorentina
86' Wissel Napoli Wissel Jesper Lindstrøm voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
87' Wissel Fiorentina Wissel Maxime López voor Arthur Melo Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Napoli
Opstellingen Fiorentina - Napoli
De opstellingen van Fiorentina en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Napoli

Fiorentina en Napoli treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marchetti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Napoli in de Serie A vond plaats op 8 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 16 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Fiorentina. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 8
Winst Napoli 16
Gelijkspel 9
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 8e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 9e plaats.