Nabeschouwing Atalanta - Genoa (5-1) || Serie A 2024/2025

Zaterdag 5 oktober 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Atalanta het zaterdag 5 oktober 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Genoa (5-1)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 5-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Mateo Retegui, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mateo Retegui op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut volgde een derde treffer van Atalanta, waarmee Éderson zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Mateo Retegui zette Atalanta even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Daniele Chiffi toegekende penalty wist te benutten. De 5-0 voor Atalanta volgde even later in de 80e minuut nadat Marten de Roon namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van Genoa speler Jeff Ekhator, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Chiffi en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Genoa 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Atalanta Doelpunt Mateo Retegui met assist van Ademola Lookman Atalanta 1-0
46' Wissel Genoa Wissel Alessandro Vogliacco voor Mattia Bani Genoa
50' Doelpunt Atalanta Doelpunt Mateo Retegui Atalanta 2-0
60' Doelpunt Atalanta Doelpunt Éderson met assist van Mateo Retegui Atalanta 3-0
67' Wissel Genoa Wissel Jeff Ekhator voor Andrea Pinamonti Genoa
67' Wissel Genoa Wissel Filippo Melegoni voor Fabio Miretti Genoa
68' Wissel Atalanta Wissel Nicolò Zaniolo voor Ademola Lookman Atalanta
69' Wissel Atalanta Wissel Lazar Samardžić voor Charles De Ketelaere Atalanta
72' Lazar Samardžić Atalanta
74' Penalty Atalanta Penalty Mateo Retegui Atalanta 4-0
78' Wissel Atalanta Wissel Marco Palestra voor Raoul Bellanova Atalanta
78' Wissel Atalanta Wissel Ibrahim Sulemana voor Éderson Atalanta
80' Doelpunt Atalanta Doelpunt Marten de Roon Atalanta 5-0
81' Wissel Genoa Wissel Brooke Norton-Cuffy voor Aarón Martín Genoa
82' Wissel Atalanta Wissel Vanja Vlahović voor Mateo Retegui Atalanta
83' Doelpunt Genoa Doelpunt Jeff Ekhator met assist van Filippo Melegoni Genoa 5-1
86' Wissel Genoa Wissel David Ankeye voor Vitinha Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Genoa
Opstellingen Atalanta - Genoa
De opstellingen van Atalanta en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Genoa zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Genoa

Atalanta en Genoa treffen elkaar in de 7e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Genoa in de Serie A vond plaats op 11 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Atalanta favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atalanta 12
Winst Genoa 7
Gelijkspel 11
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 12e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 17e plaats.