Nabeschouwing Genoa - Bologna (2-2) || Serie A 2024/2025

Zaterdag 19 oktober 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Genoa het zaterdag 19 oktober 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Bologna (2-2)

De Serie A 2024/2025 wedstrijd tussen Genoa en Bologna geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Riccardo Orsolini, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Bologna vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jens Odgaard op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut wist Genoa de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Andrea Pinamonti.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Genoa nadat Andrea Pinamonti in de 85e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Genoa - Bologna 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt Bologna Doelpunt Riccardo Orsolini met assist van N. Moro Bologna 0-1
41' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Alberto Gilardino Genoa
46' Wissel Genoa Wissel Jeff Ekhator voor Filippo Melegoni Genoa
46' Wissel Genoa Wissel Brooke Norton-Cuffy voor Alessandro Marcandalli Genoa
56' Doelpunt Bologna Doelpunt Jens Odgaard Bologna 0-2
63' Wissel Bologna Wissel Jesper Karlsson voor Benjamín Domínguez Bologna
64' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Aarón Martín Genoa
65' Wissel Genoa Wissel Patrizio Masini voor M. Thorsby Genoa
65' Wissel Genoa Wissel Alessandro Zanoli voor Fabio Miretti Genoa
73' Doelpunt Genoa Doelpunt Andrea Pinamonti met assist van Jeff Ekhator Genoa 1-2
76' Wissel Bologna Wissel Giovanni Fabbian voor Jens Odgaard Bologna
76' Wissel Bologna Wissel Thijs Dallinga voor Santiago Castro Bologna
82' Wissel Genoa Wissel David Ankeye voor M. Frendrup Genoa
85' Doelpunt Genoa Doelpunt Andrea Pinamonti met assist van Aarón Martín Genoa 2-2
86' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Andrea Pinamonti Genoa
90' Wissel Bologna Wissel Emil Holm voor Riccardo Orsolini Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Bologna
Opstellingen Genoa - Bologna
De opstellingen van Genoa en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Bologna

Genoa en Bologna treffen elkaar in de 8e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Bologna in de Serie A vond plaats op 24 mei 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genoa. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Genoa favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genoa 10
Winst Bologna 9
Gelijkspel 9
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 18e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 13e plaats.