Nabeschouwing Lazio - Venezia (3-1) || Serie A 2024/2025

Zondag 18 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Lazio het zondag 18 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Venezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Lazio - Venezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Venezia (3-1)

Het Serie A duel tussen Lazio en Venezia is onder leiding van scheidsrechter Paride Tremolada geëindigd in een 3-1 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Venezia kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Magnus Kofod Andersen. Lazio kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Taty Castellanos, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Lazio vervolgens op 2-1. Het was Mattia Zaccagni die vanaf 11 meter wist te scoren in de 44e minuut.

Na 81 minuten was het Giorgio Altare die de bal in eigen doel werkte, waardoor Lazio op 3-1 kwam te staan.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Lazio.

LIVE Lazio - Venezia 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Venezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Venezia Doelpunt Magnus Kofod Andersen met assist van Mikael Egill Ellertsson Venezia 0-1
11' Doelpunt Lazio Doelpunt Taty Castellanos Lazio 1-1
32' Gele kaart Venezia Gele kaart voor Richie Sebastiao Venezia
44' Penalty Lazio Penalty Mattia Zaccagni Lazio 2-1
52' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Taty Castellanos Lazio
53' Wissel Venezia Wissel Ridgeciano Haps voor Richie Sagrado Venezia
53' Wissel Venezia Wissel Nicholas Pierini voor Gaetano Oristanio Venezia
65' Wissel Lazio Wissel Matías Vecino voor Nicolò Rovella Lazio
70' Wissel Venezia Wissel Domen Crnigoj voor Mikael Egill Ellertsson Venezia
72' Gele kaart Venezia Gele kaart voor Ridgeciano Haps Venezia
77' Wissel Lazio Wissel Gustav Isaksen voor Tijjani Noslin Lazio
77' Wissel Lazio Wissel Loum Tchaouna voor Mattia Zaccagni Lazio
81' Eigen doelpunt Lazio Eigen doelpunt Giorgio Altare Lazio 3-1
86' Wissel Venezia Wissel Nunzio Lella voor Magnus Kofod Andersen Venezia
86' Wissel Venezia Wissel Antonio Raimondo voor Christian Gytkjaer Venezia
87' Wissel Lazio Wissel Pedro voor Taty Castellanos Lazio
87' Wissel Lazio Wissel Gaetano Castrovilli voor Mattéo Guendouzi Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Venezia
Opstellingen Lazio - Venezia
De opstellingen van Lazio en Venezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Venezia zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Eusebio Di Francesco
Voorbeschouwing Lazio - Venezia

Lazio en Venezia treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paride Tremolada en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Venezia in de Serie A vond plaats op 14 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Venezia slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.