Nabeschouwing Napoli - Lecce (1-0) || Serie A 2024/2025

Zaterdag 26 oktober 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Napoli het zaterdag 26 oktober 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lecce. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Lecce live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Lecce (1-0)

Het Serie A duel tussen Napoli en Lecce is onder leiding van scheidsrechter Paride Tremolada geëindigd in een 1-0 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 73e minuut door Giovanni Di Lorenzo, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Napoli dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Napoli uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Napoli - Lecce 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Lecce teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Napoli Gele kaart voor C. Ngonge Napoli
26' VAR: Afgekeurd doelpunt Giovanni Di Lorenzo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Giovanni Di Lorenzo Napoli
51' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Giovanni Di Lorenzo Napoli
57' Wissel Napoli Wissel Matteo Politano voor C. Ngonge Napoli
69' Wissel Lecce Wissel Balthazar Pierret voor Hamza Rafia Lecce
69' Wissel Lecce Wissel K. Kvaratskhelia voor Lameck Banda Lecce
72' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor B. Gilmour Napoli
72' Wissel Napoli Wissel Nicola Sansone voor David Neres Napoli
73' Doelpunt Napoli Doelpunt Giovanni Di Lorenzo Napoli 1-0
77' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Santiago Pierotti Lecce
77' Wissel Lecce Wissel Ante Rebić voor Lassana Coulibaly Lecce
83' Wissel Lecce Wissel Rémi Oudin voor Santiago Pierotti Lecce
85' Wissel Napoli Wissel Michael Folorunsho voor Romelu Lukaku Napoli
93' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Ante Rebić Lecce
90' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Ante Rebić Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Lecce
Opstellingen Napoli - Lecce
De opstellingen van Napoli en Lecce zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lecce zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Lecce

Napoli en Lecce treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paride Tremolada en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Lecce in de Serie A vond plaats op 26 mei 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Lecce slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 7
Winst Lecce 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 1e positie staat, terwijl we Lecce terugvinden op de 19e plaats.