Nabeschouwing Napoli - Parma (2-1) || Serie A 2024/2025

Zaterdag 31 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Napoli het zaterdag 31 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Parma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Parma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Parma (2-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Parma is onder leiding van scheidsrechter Paride Tremolada geëindigd in een 2-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 19 minuten. Ange-Yoan Bonny maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Parma vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 75e minuut kreeg Zion Suzuki van Parma voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Parma de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Romelu Lukaku namens Napoli in de 92e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Frank Anguissa namens Napoli in de 96e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paride Tremolada, waardoor Napoli dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Napoli - Parma 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Parma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Wissel Parma Wissel Enrico Del Prato voor Emanuele Valeri Parma
19' Penalty Parma Penalty Ange-Yoan Bonny Parma 0-1
43' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Frank Anguissa Napoli
46' Wissel Napoli Wissel Leonardo Spinazzola voor Mathías Olivera Napoli
57' Wissel Parma Wissel Matteo Cancellieri voor Ange-Yoan Bonny Parma
57' Wissel Parma Wissel Pontus Almqvist voor Mateusz Kowalski Parma
58' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Stanislav Lobotka Napoli
59' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Antonio Conte Napoli
61' Gele kaart Parma Gele kaart voor Valentin Mihăilă Parma
62' Wissel Napoli Wissel Romelu Lukaku voor Giacomo Raspadori Napoli
63' Gele kaart Parma Gele kaart voor Zion Suzuki Parma
69' Wissel Napoli Wissel David Neres voor Matteo Politano Napoli
73' Wissel Parma Wissel Yordan Osorio voor Botond Balogh Parma
73' Wissel Parma Wissel Gabriel Charpentier voor Valentin Mihăilă Parma
75' Tweede gele kaart Parma Tweede gele kaart voor Zion Suzuki Parma
78' Wissel Napoli Wissel Giovanni Simeone voor Pasquale Mazzocchi Napoli
88' Gele kaart Parma Gele kaart voor Enrico Del Prato Parma
88' Giovanni Simeone Napoli
92' Doelpunt Napoli Doelpunt Romelu Lukaku met assist van Leonardo Spinazzola Napoli 1-1
96' Doelpunt Napoli Doelpunt Frank Anguissa met assist van David Neres Napoli 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Parma
Opstellingen Napoli - Parma
De opstellingen van Napoli en Parma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Parma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Parma

Napoli en Parma treffen elkaar in de 3e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paride Tremolada en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Parma in de Serie A vond plaats op 31 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Parma slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 12
Winst Parma 6
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 11e positie staat, terwijl we Parma terugvinden op de 7e plaats.