Nabeschouwing Parma - Cagliari (2-3) || Serie A 2024/2025

Maandag 30 september 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Parma het maandag 30 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Ennio Tardini in Parma.

Via de Parma - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Parma - Cagliari (2-3)

Het Serie A duel tussen Parma en Cagliari is onder leiding van scheidsrechter Francesco Fourneau geëindigd in een 2-3 overwinning voor Cagliari. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Nadir Zortea, waarmee Cagliari met 0-1 de leiding nam. Parma kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Dennis Man, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 75e minuut zette Răzvan Marin zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Cagliari de leiding in de wedstrijd nam.

Hernani zette Parma even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Francesco Fourneau toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Cagliari dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Roberto Piccoli de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Francesco Fourneau bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Cagliari.

LIVE Parma - Cagliari 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Parma - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' VAR: Afgekeurd doelpunt Yerry Mina Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Yerry Mina Cagliari
25' Gele kaart Parma Gele kaart voor Adrián Bernabé Parma
34' Doelpunt Cagliari Doelpunt Nadir Zortea met assist van Zito Luvumbo Cagliari 0-1
46' Wissel Parma Wissel Pontus Almqvist voor Valentin Mihăilă Parma
46' Wissel Parma Wissel Woyo Coulibaly voor Emanuele Valeri Parma
48' Gele kaart Parma Gele kaart voor Woyo Coulibaly Parma
53' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Adam Obert Cagliari
61' Wissel Parma Wissel Simon Sohm voor Botond Balogh Parma
62' Doelpunt Parma Doelpunt Dennis Man met assist van Woyo Coulibaly Parma 1-1
64' Wissel Cagliari Wissel Gianluca Gaetano voor Nicolas Viola Cagliari
64' Wissel Cagliari Wissel Tommaso Augello voor Adam Obert Cagliari
70' Wissel Parma Wissel Gabriel Charpentier voor Ange-Yoan Bonny Parma
73' Wissel Cagliari Wissel José Luis Palomino voor Yerry Mina Cagliari
73' Wissel Cagliari Wissel Răzvan Marin voor Zito Luvumbo Cagliari
75' Doelpunt Cagliari Doelpunt Răzvan Marin met assist van Michel Ndary Adopo Cagliari 1-2
78' Wissel Parma Wissel Anas Haj Mohamed voor Antoine Hainaut Parma
86' Gabriel Charpentier Parma
87' Penalty Parma Penalty Hernani Parma 2-2
87' Doelpunt Cagliari Doelpunt Roberto Piccoli met assist van Gianluca Gaetano Cagliari 2-3
90' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Roberto Piccoli Cagliari
91' Gele kaart Parma Gele kaart voor Anas Haj Mohamed Parma
Video hoogtepunten en samenvatting Parma - Cagliari
Opstellingen Parma - Cagliari
De opstellingen van Parma en Cagliari zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Parma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Cagliari zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Parma - Cagliari

Parma en Cagliari treffen elkaar in de 6e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Fourneau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Parma en Cagliari in de Serie A vond plaats op 17 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cagliari. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Cagliari favoriet. 9 keer wist de ploeg van Parma te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Parma. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Parma 6
Winst Cagliari 9
Gelijkspel 9
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Parma op een 15e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 20e plaats.