Nabeschouwing Parma - Empoli (1-1) || Serie A 2024/2025

Zondag 27 oktober 2024 - 12:30 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Parma het zondag 27 oktober 2024 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Ennio Tardini in Parma.

Via de Parma - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Parma - Empoli (1-1)

De Serie A 2024/2025 wedstrijd tussen Parma en Empoli geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Woyo Coulibaly zette Empoli op een 0-1 voorsprong in de 35e minuut van de wedstrijd. Parma kwam na 80 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Gabriel Charpentier, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 83e minuut was de ideale kans voor Parma om te scoren. Ange-Yoan Bonny was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Parma - Empoli 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Parma - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Parma Gele kaart voor Enrico Del Prato Parma
20' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Faustino Anjorin Empoli
35' Eigen doelpunt Empoli Eigen doelpunt Woyo Coulibaly Empoli 0-1
46' Wissel Parma Wissel Gabriel Charpentier voor D. Man Parma
50' Gele kaart Parma Gele kaart voor Hernani Parma
55' Wissel Parma Wissel Pontus Almqvist voor Matteo Cancellieri Parma
55' Wissel Parma Wissel Mandela Keita voor Hernani Parma
67' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Ismajli Empoli
69' Wissel Empoli Wissel Liam Henderson voor Faustino Anjorin Empoli
69' Wissel Empoli Wissel Pietro Pellegri voor Lorenzo Colombo Empoli
71' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Alberto Grassi Empoli
80' Wissel Empoli Wissel Youssef Maleh voor Alberto Grassi Empoli
80' Doelpunt Parma Doelpunt Gabriel Charpentier met assist van Emanuele Valeri Parma 1-1
80' Wissel Empoli Wissel Nicolas Haas voor Jacopo Fazzini Empoli
82' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Devis Vasquez Empoli
83' Penalty gemist Parma Penalty gemist Ange-Yoan Bonny Ange-Yoan Bonny Parma
84' Wissel Parma Wissel Drissa Camara voor Ange-Yoan Bonny Parma
84' Wissel Parma Wissel V. Mihăilă voor Adrián Bernabé Parma
87' Wissel Empoli Wissel Emmanuel Ekong voor Ola Solbakken Empoli
91' Gele kaart Parma Gele kaart voor B. Balogh Parma
94' Gele kaart Parma Gele kaart voor Simon Sohm Parma
92' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Pietro Pellegri Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Parma - Empoli
Opstellingen Parma - Empoli
De opstellingen van Parma en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Parma gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Parma - Empoli

Parma en Empoli treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico La Penna en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Parma en Empoli in de Serie A vond plaats op 2 maart 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Parma favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Parma 5
Winst Empoli 2
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Parma op een 17e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 10e plaats.