Nabeschouwing Parma - Fiorentina (1-1) || Serie A 2024/2025

Zaterdag 17 augustus 2024 - 18:30 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Parma het zaterdag 17 augustus 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Ennio Tardini in Parma.

Via de Parma - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Parma - Fiorentina (1-1)

De Serie A 2024/2025 wedstrijd tussen Parma en Fiorentina geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Dennis Man, waarmee Parma met 1-0 de leiding nam. Fiorentina kwam na 75 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Cristiano Biraghi, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 83e minuut kreeg Marin Pongracic van Fiorentina voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Fiorentina de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Parma - Fiorentina 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Parma - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Parma Doelpunt Dennis Man met assist van Ange-Yoan Bonny Parma 1-0
35' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Marin Pongracic Fiorentina
36' Gele kaart Parma Gele kaart voor Nahuel Estévez Parma
49' Gele kaart Parma Gele kaart voor Botond Balogh Parma
60' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor Andrea Colpani Fiorentina
60' Wissel Fiorentina Wissel Fabiano Parisi voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
65' Wissel Parma Wissel Antoine Hainaut voor Ange-Yoan Bonny Parma
65' Wissel Parma Wissel Pontus Almqvist voor Dennis Man Parma
65' Wissel Parma Wissel Drissa Camara voor Valentin Mihăilă Parma
73' Wissel Fiorentina Wissel Michael Kayode voor Pietro Comuzzo Fiorentina
73' Wissel Fiorentina Wissel Alessandro Bianco voor Rolando Mandragora Fiorentina
75' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Cristiano Biraghi Fiorentina 1-1
76' Wissel Parma Wissel Matteo Cancellieri voor Simon Sohm Parma
79' Wissel Fiorentina Wissel Wylan Cyprien voor Christian Kouamé Fiorentina
80' Wissel Parma Wissel Riccardo Sottil voor Adrián Bernabé Parma
83' Tweede gele kaart Fiorentina Tweede gele kaart voor Marin Pongracic Fiorentina
85' Gele kaart Parma Gele kaart voor Alessandro Circati Parma
Video hoogtepunten en samenvatting Parma - Fiorentina
Opstellingen Parma - Fiorentina
De opstellingen van Parma en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Parma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Parma - Fiorentina

Parma en Fiorentina treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giovanni Ayroldi en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Parma en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 7 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 10 keer wist de ploeg van Parma te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Parma. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.