Nabeschouwing Roma - Empoli (1-2) || Serie A 2024/2025

Zondag 25 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Roma het zondag 25 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Empoli (1-2)

Het Serie A duel tussen Roma en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Luca Zufferli geëindigd in een 1-2 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Emmanuel Gyasi, waarmee Empoli met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 61e minuut voor dat Empoli via Lorenzo Colombo op 0-2 kwam te staan. In de 80e minuut wist Roma de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Eldor Shomurodov  . Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Roma kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luca Zufferli, waardoor Empoli dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Roma - Empoli 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Youssef Maleh Empoli
45' Doelpunt Empoli Doelpunt Emmanuel Gyasi met assist van Lorenzo Colombo Empoli 0-1
46' Wissel Roma Wissel Nicola Zalewski voor Zeki Çelik Roma
58' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Ola Solbakken Empoli
58' Wissel Empoli Wissel Sebastiano Esposito voor Ola Solbakken Empoli
61' Penalty Empoli Penalty Lorenzo Colombo Empoli 0-2
62' Wissel Roma Wissel Enzo Le Fée voor Bryan Cristante Roma
63' Wissel Empoli Wissel Nicolas Haas voor Youssef Maleh Empoli
63' Wissel Roma Wissel Tommaso Baldanzi voor Leandro Paredes Roma
63' Wissel Empoli Wissel Liberato Cacace voor Giuseppe Pezzella Empoli
77' Wissel Roma Wissel Eldor Shomurodov   voor Matías Soulé Roma
80' Doelpunt Roma Doelpunt Eldor Shomurodov   met assist van Tommaso Baldanzi Roma 1-2
84' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Liberato Cacace Empoli
87' Wissel Empoli Wissel Emmanuel Ekong voor Lorenzo Colombo Empoli
88' Wissel Empoli Wissel Petar Stojanović voor Jacopo Fazzini Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Empoli
Opstellingen Roma - Empoli
De opstellingen van Roma en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Empoli

Roma en Empoli treffen elkaar in de 2e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Zufferli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Empoli in de Serie A vond plaats op 26 mei 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 14
Winst Empoli 3
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 12e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 14e plaats.