Nabeschouwing Torino - Atalanta (2-1) || Serie A 2024/2025

Zondag 25 augustus 2024 - 18:30 uur

In de Serie A 2024/2025 neemt Torino het zondag 25 augustus 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico Grande Torino in Torino.

Via de Torino - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Torino - Atalanta (2-1)

Het Serie A duel tussen Torino en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Antonio Rapuano geëindigd in een 2-1 overwinning voor Torino. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Mateo Retegui, waarmee Atalanta met 0-1 de leiding nam. Torino kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ivan Ilić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette Che Adams zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Torino de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Atalanta kreeg een penalty toegewezen in de 96e minuut, die werd genomen door Mario Pašalić. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Antonio Rapuano, waardoor Torino dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Torino - Atalanta 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Torino - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Atalanta Doelpunt Mateo Retegui met assist van Davide Zappacosta Atalanta 0-1
29' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Mario Pašalić Atalanta
31' Doelpunt Torino Doelpunt Ivan Ilić met assist van Che Adams Torino 1-1
38' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Isak Hien Atalanta
40' Gele kaart Torino Gele kaart voor Ivan Ilić Torino
49' Doelpunt Torino Doelpunt Che Adams Torino 2-1
53' Wissel Atalanta Wissel Lazar Samardžić voor Marco Brescianini Atalanta
67' Wissel Torino Wissel Ali Dembélé voor Adrien Tamèze Torino
70' Wissel Atalanta Wissel Marco Palestra voor Isak Hien Atalanta
70' Wissel Atalanta Wissel Nicolò Zaniolo voor Mateo Retegui Atalanta
77' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Berat Djimsiti Atalanta
78' Wissel Torino Wissel Borna Sosa voor Mërgim Vojvoda Torino
85' Wissel Atalanta Wissel Federico Cassa voor Éderson Atalanta
85' Wissel Atalanta Wissel Alberto Manzoni voor Charles De Ketelaere Atalanta
89' Gele kaart Torino Gele kaart voor Duván Zapata Torino
97' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Nicolò Zaniolo Atalanta
98' Wissel Torino Wissel Aaron Ciammaglichella voor Samuele Ricci Torino
93' Gele kaart Torino Gele kaart voor Vanja Milinković Savić Torino
96' Penalty gemist Atalanta Penalty gemist Mario Pašalić Mario Pašalić Atalanta
98' Wissel Torino Wissel Yann Karamoh voor Che Adams Torino
94' Federico Cassa Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Torino - Atalanta
Opstellingen Torino - Atalanta
De opstellingen van Torino en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Torino gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Torino - Atalanta

Torino en Atalanta treffen elkaar in de 2e speelronde van de Serie A van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Rapuano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Torino en Atalanta in de Serie A vond plaats op 26 mei 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Torino favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Torino 12
Winst Atalanta 11
Gelijkspel 7
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Torino op een 9e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 5e plaats.