Nabeschouwing Galatasaray - Hatayspor (2-1) || Super Lig 2024/2025

Vrijdag 9 augustus 2024 - 20:00 uur

In de Super Lig 2024/2025 neemt Galatasaray het vrijdag 9 augustus 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Hatayspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Rams Global Stadium in Istanbul.

Via de Galatasaray - Hatayspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Galatasaray - Hatayspor (2-1)

Het Super Lig duel tussen Galatasaray en Hatayspor is onder leiding van scheidsrechter Turgut Doman geëindigd in een 2-1 overwinning voor Galatasaray. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door Joelson Fernandes, waarmee Hatayspor met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Mauro Icardi in de 80e minuut zorgde er even later voor dat Galatasaray weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 90e minuut zette Michy Batshuayi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Galatasaray de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Turgut Doman, waardoor Galatasaray dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Galatasaray - Hatayspor 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Galatasaray - Hatayspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

52' Doelpunt Hatayspor Doelpunt Joelson Fernandes met assist van Rui Pedro Hatayspor 0-1
56' Gele kaart Hatayspor Gele kaart voor Joelson Fernandes Hatayspor
57' Wissel Galatasaray Wissel Gabriel Sara voor Kerem Demirbay Galatasaray
66' Wissel Hatayspor Wissel Rigoberto Rivas voor Funsho Bamgboye Hatayspor
70' Wissel Galatasaray Wissel Michy Batshuayi voor Léo Dubois Galatasaray
70' Wissel Galatasaray Wissel Kerem Aktürkoğlu voor Dries Mertens Galatasaray
79' Gele kaart Hatayspor Gele kaart voor Burak Yılmaz Hatayspor
80' Penalty Galatasaray Penalty Mauro Icardi Galatasaray 1-1
84' Wissel Hatayspor Wissel Armin Hodzic voor Rui Pedro Hatayspor
87' Wissel Galatasaray Wissel Berkan Kutlu voor Derrick Köhn Galatasaray
87' Wissel Galatasaray Wissel Yunus Akgün voor Hakim Ziyech Galatasaray
87' Wissel Hatayspor Wissel Jonathan Okoronkwo voor Joelson Fernandes Hatayspor
90' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Michy Batshuayi met assist van Lucas Torreira Galatasaray 2-1
93' Gele kaart Hatayspor Gele kaart voor Kamil Ahmet Çörekçi Hatayspor
Video hoogtepunten en samenvatting Galatasaray - Hatayspor
Opstellingen Galatasaray - Hatayspor
De opstellingen van Galatasaray en Hatayspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Galatasaray gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hatayspor zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Galatasaray - Hatayspor

Galatasaray en Hatayspor treffen elkaar in de 1e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Turgut Doman en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Super Lig seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Galatasaray en Hatayspor in de Super Lig vond plaats op 2 april 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Galatasaray. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Galatasaray favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Hatayspor slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.