Nabeschouwing Salzburg - LASK Linz (0-1) || Tipico Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2023/2024 neemt Salzburg het zaterdag 21 oktober 2023 om 17:00 uur in eigen huis op tegen LASK Linz. De wedstrijd wordt gespeeld in Leipzig Arena in Leipzig.

Via de Salzburg - LASK Linz live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - LASK Linz (0-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Salzburg en LASK Linz is onder leiding van scheidsrechter Alexander Harkam geëindigd in een 0-1 overwinning voor LASK Linz. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Robert Žulj, waarmee LASK Linz met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name LASK Linz dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van LASK Linz.

LIVE Salzburg - LASK Linz 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - LASK Linz teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt LASK Linz Doelpunt Robert Žulj met assist van Marin Ljubičić LASK Linz 0-1
45' Wissel Salzburg Wissel Andreas Ulmer voor Aleksa Terzic Salzburg
46' Wissel Salzburg Wissel Luka Sucic voor Amankwah Forson Salzburg
57' Wissel Salzburg Wissel Maurits Kjaergaard voor Oscar Gloukh Salzburg
57' Wissel Salzburg Wissel Petar Ratkov  voor Roko Simic Salzburg
69' Wissel LASK Linz Wissel Thomas Goiginger voor Moses Usor LASK Linz
69' Wissel LASK Linz Wissel Elias Havel voor Marin Ljubičić LASK Linz
76' Wissel Salzburg Wissel Dorgeles Nene voor Karim Konaté Salzburg
77' Wissel LASK Linz Wissel Peter Michorl voor Sascha Horvath LASK Linz
82' Gele kaart LASK Linz Gele kaart voor Peter Michorl LASK Linz
87' Wissel LASK Linz Wissel Sanoussy Ba voor Filip Stojković LASK Linz
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - LASK Linz
Opstellingen Salzburg - LASK Linz
De opstellingen van Salzburg en LASK Linz zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en LASK Linz zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Salzburg - LASK Linz

Salzburg en LASK Linz treffen elkaar in de 11e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alexander Harkam en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salzburg en LASK Linz in de Tipico Bundesliga vond plaats op 14 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Salzburg. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide ploegen is Salzburg favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl LASK Linz slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Salzburg 22
Winst LASK Linz 4
Gelijkspel 12
Totaal 38

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salzburg op een 2e positie staat, terwijl we LASK Linz terugvinden op de 3e plaats.