Nabeschouwing Ierland - Armenië (3-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 27 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Ierland het dinsdag 27 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Armenië. De wedstrijd wordt gespeeld in Aviva Stadium in Dublin.

Via de Ierland - Armenië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ierland - Armenië (3-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Ierland en Armenië is onder leiding van scheidsrechter Rade Obrenović geëindigd in een 3-2 overwinning voor Ierland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door J. Egan, waarmee Republic of Ireland met 1-0 de leiding nam. Republic of Ireland vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Obafemi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut wist Armenia de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Dashyan.

Na 73 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Spertsyan de 2-2 maakte voor Armenia. In de 89e minuut werd H. Hambardzumyan van Armenia met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Armenia met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Na 90 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat A. Dashyan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Het lukte Republic of Ireland in de 91e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was R. Brady die de 3-2 wist te maken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rade Obrenović bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Ierland.

LIVE Ierland - Armenië 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ierland - Armenië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Republic of Ireland Doelpunt J. Egan met assist van R. Brady Republic of Ireland 1-0
29' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor J. Molumby Republic of Ireland
51' Wissel Republic of Ireland Wissel C. Hourihane voor J. Molumby Republic of Ireland
52' Doelpunt Republic of Ireland Doelpunt M. Obafemi met assist van D. OShea Republic of Ireland 2-0
60' Wissel Armenia Wissel T. Voskanyan voor H. Mkoyan Armenia
60' Wissel Armenia Wissel A. Dashyan voor J. Ararat Armenia
65' Gele kaart Armenia Gele kaart voor K. Bayramyan Armenia
69' Wissel Armenia Wissel V. Bichakhchyan voor L. Zelarayan Armenia
71' Doelpunt Armenia Doelpunt A. Dashyan met assist van V. Bichakhchyan Armenia 2-1
73' Doelpunt Armenia Doelpunt E. Spertsyan Armenia 2-2
75' Gele kaart Armenia Gele kaart voor A. Dashyan Armenia
76' Wissel Republic of Ireland Wissel C. Robinson voor T. Parrott Republic of Ireland
76' Wissel Republic of Ireland Wissel A. Browne voor J. Knight Republic of Ireland
82' Wissel Armenia Wissel Z. Shaghoyan voor T. Barseghyan Armenia
82' Wissel Armenia Wissel K. Muradyan voor A. Calisir Armenia
86' Wissel Republic of Ireland Wissel S. Hogan voor M. Obafemi Republic of Ireland
89' Rode kaart Armenia Rode kaart voor H. Hambardzumyan Armenia
90' Tweede gele kaart Armenia Tweede gele kaart voor A. Dashyan Armenia
91' Penalty Republic of Ireland Penalty R. Brady Republic of Ireland 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Ierland - Armenië
Opstellingen Ierland - Armenië
De opstellingen van Ierland en Armenië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ierland - Armenië

Ierland en Armenië spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rade Obrenović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ierland en Armenië in de UEFA Nations League vond plaats op 4 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Armenië. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Armenië favoriet. 1 keer wist de ploeg van Ierland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Ierland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Ierland 0
Winst Armenië 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ierland op een 3e positie staat, terwijl we Armenië terugvinden op de 4e plaats.